Menu Content/Inhalt
Luchtkwaliteit sterk verbeterd
2020
zaterdag 28 maart 2020

Image

Een hoestende man in Rosmalen
(dat virus, helaas) zegt met stalen
gezicht: ‘Hij is fijn,
maar ‘k ga volgens mij
er niet ruimer adem door halen.’

 
Crisis 11
Weblog Kees
zaterdag 28 maart 2020

ImageIk klap de hoes open en raak het icoontje van Zoom aan. Voorzichtig zet ik de tablet dwars op de tafel voor me. Vóór de tablet staat het toetsenbord van de pc. Het beeldscherm van de pc weer achter de tablet. Als de verbinding tot stand komt zie ik mezelf. Zit m’n haar goed?

Ik hoorde afgelopen week Ben Tiggelaar op de radio. Ben is coach, gedragswetenschapper, boekenschrijver en begenadigd spreker. Een bezig baasje dus. En nu ook nog op de radio. Want we zijn massaal aan het thuiswerken en dan komt automatisch de vraag op tafel hoe je dat het beste doet. Een beetje kantoormens heeft doorgaans een heel parcours af te leggen alvorens hij op z’n werk arriveert, dus hoe doe je dat als je gedwongen thuis moet werken?

Lees meer...
 
Crisis 10
Weblog Kees
vrijdag 27 maart 2020

ImageMet lede ogen zag ik het aan. De bouw van het ene na het andere distributiecentrum langs de A12. Eerst de Aldi. Toen Hoogvliet. De Jumbo. De Lidl. De verdozing van Nederland wordt het wel genoemd. En niet alleen hier. In Noord Brabant kunnen ze er ook wat van. Bol.com bijvoorbeeld. Zonde van het landschap, dacht ik. Dacht ik.

Want tijden veranderen. Sinds de corona-uitbraak kijk ik opeens heel anders aan tegen het grootwinkelbedrijf. Nu blijken al die supermarkten van levensbelang te zijn! In tijden van nood is er toch nog een vaste waarde in onze samenleving. ‘Rustig aan maar mensen. Er is genoeg. Ja, ook wc-papier. En handzeeppompjes. Komt goed.’ Na een paar hectische dagen zijn alle schappen weer gevuld. Er is gewoon niet tegenaan te hamsteren.

Lees meer...
 
Crisis 9
Weblog Kees
donderdag 26 maart 2020

Image‘Hoe staat het met de stofzuiger?’ Een vraag in onze tuin-app. We besloten een paar weken geleden om toch maar die stofzuiger voor pad en schuur te bestellen. Vorig jaar nog even uitgesteld vanwege genoeg investeringen, maar nu kon het wel lijden dachten we. Tot 12 maart j.l. ‘Nog niks afgesproken, dus dat gaat goed.’ Dat scheelt weer.

Wat zullen er veel collega’s zijn die rondlopen met spijt. ‘Had ik vorig jaar die zonnepanelen maar niet laten installeren.’ ‘Had ik in februari die belastingaanslag voor dit jaar maar niet in één keer overgemaakt.’ ‘Hadden we vorig jaar die extra aflossing van de hypotheek maar niet gedaan, dan was onze liquiditeitspositie wat beter geweest.’ ‘Had ik maar…’ Helaas, gedane zaken nemen geen keer.

Lees meer...
 
Crisis 8
Weblog Kees
dinsdag 24 maart 2020

Image‘Nou, zullen we het er even niet meer over hebben? Ik word er helemaal gek van!’ We zitten aan de borrel op zondagmorgen. Tenminste, borrel, zo noemen we de chips en toastjes en fris en een verdwaald biertje of zoet wit wijntje. We besluiten tot een C-woord vrij uurtje.

Want ja, dat is wel een feit, het valt niet mee om het even niet over dat vermaledijde virus te hebben. Werkelijk alles staat in het teken van die wereldomvattende plaag. Geen krant kun je opslaan, geen nieuwssite bezoeken, of je komt berichtgeving tegen. Zoveel besmettingen erbij. Zoveel ziekenhuisopnames. Zoveel doden. En ook de social media staan er bol van. Geen hashtag is meer veilig.

Lees meer...
 
Crisis 7
Weblog Kees
maandag 23 maart 2020

Image‘Wat is er nou…?’ We horen via Whatsapp gehuil op de achtergrond en dan ‘Opa oma toe…’ Ons hart breekt. Kleindochter Jara van 2,5 jaar oud. Elke week is ze samen met haar zusje Valente bij ons omdat zowel papa als mama dan werken. Alleen nu gaat dat niet. En oma had net een mooi fietsje voor haar gekocht…

Langzaam aan daalt het in. De onwerkelijke wetenschap dat we in een horrorscenario terecht zijn gekomen. Een virus dat sluipend maar ontegenzeggelijk onze kant op kruipt. Een economie die aan alle kanten butsen en deuken vertoont. En om ons heen toch ook nog allerlei mensen die niet doordrongen lijken te zijn van de ernst van de situatie. Want de cijfers die bij ons steeds sneller oplopen lijken angstig veel op die van Italië veertien dagen geleden. Dus over twee weken… Honderden doden per dag… Gruwelijk.

Lees meer...
 
Crisis 6
Weblog Kees
zaterdag 21 maart 2020

Image‘Goeiemorgen ma, met Kees. Hoe gaat het?’ Mijn zus had verteld dat onze moeder in de war zat. Over de tuin. Ze had gezien op een filmpje dat we matricaria aan het versnipperen waren en ze hoorde over doordraai. Geen wonder dus.

Zulke filmpjes zijn overal te vinden op de social media en internet. Ik had de avond daarvoor ook al een trekker door een chrysantenvak zien rijden. In het Arabisch stond er een tekst bij die Google vertaalde als ‘Ze begonnen de beroemde rozenvelden te vernietigen.’ Dat klopte niet volgens een reactie eronder. ‘Volgens mij is het Statice.’ Weer een ander dacht aan tulpen. Ik heb er in mijn beste Engels maar ‘chrysants’ van gemaakt.

Lees meer...
 
Meer...
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 8 van 12

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com