Menu Content/Inhalt
Parkeertarieven Scheveningen
2021
donderdag 22 april 2021

Image

Een man in een Audi, raam open,
zei fronsend: ‘Er staat, mag ik hopen,
een cijfer verkeerd?
Ik heb geparkeerd!
Ik hoef toch die straat niet te kopen?’

 
Opnieuw de toeslagenaffaire
2021
donderdag 22 april 2021

Image

‘En weer’ zegt een marktman in Loenen,
‘door Segers dus iets te benoemen
waarom het niet kan
met Rutte, maar man,
’t is slecht voor de prijs van meloenen.’

 
Mal
Weblog Kees
donderdag 22 april 2021

ImageDe kogel was door de kerk, we zouden een nieuwe gaan bouwen. De hele goegemeente werd enthousiast toen de architect met het ontwerp kwam. Een ronde kerk moest het worden. Eén man, in het dagelijks leven projectleider bij een bouwonderneming, had een puntje van kritiek: ‘Wij zeggen altijd ‘rondbouw is strontbouw’ omdat rond bouwen flink lastig kan zijn.’ De reactie van de architect was veelzeggend: ‘Aannemerspraat.’

Het is goed gekomen met de kerk. De kritische projectleider zat in de bouwcommissie en kon een oogje in het zeil houden. De aannemer die de bouw op zich nam had ervaring met een rond kerkgebouw, dit was z’n tweede, dus de mallen die de eerste keer waren gefabriceerd konden zo weer dienst doen. Er werd netjes binnen de begroting opgeleverd.

Lees meer...
 
Noodrem
Weblog Kees
dinsdag 13 april 2021

ImageDe beelden logen er niet om. Het was een grote ravage. Sommige treinstellen lagen op hun kant, mensen liepen vertwijfeld rond, zoekend naar doden en gewonden. Het was op 26 maart j.l. in Egypte. Een treinongeluk. Oorzaak? Er was aan een noodrem getrokken.

Bij FloraHolland weten ze inmiddels ook wat een noodrem inhoudt. In de vorm van een petitie dan. Het is een laatste mogelijkheid om invloed uit te oefenen wanneer de koers de verkeerde kant op dreigt te gaan. Een deel van de leden heeft die petitie ondertekend en zowel de directie als de ledenraad in een lastig parket gebracht.

Lees meer...
 
Crimineel
Weblog Kees
maandag 05 april 2021

ImageHet is zondagochtend negen uur en we zitten met z’n zessen aan de ontbijttafel. De afbakbroodjes en zachtgekookte eitjes smaken goed. Plotseling stopt er voor het huis een auto. Een politieagent stapt uit. Wat krijgen we nou?

Meteen schieten er allerlei gedachten door mijn hoofd. De beide vriendinnen van twee zoons zijn bij ons dit weekend. Hij zal toch niet checken of we één gezin vormen? Nee joh, gekkie. Ze controleren niet achter de voordeur. Of zou het te maken hebben met die berichten over criminaliteit in de sierteeltsector? Bloemen die worden gebruikt voor het stiekeme vervoer van drugs? Zou hij een tip hebben gekregen dat er om kamille een verdacht luchtje hangt?

Lees meer...
 
Angst
Weblog Kees
maandag 05 april 2021

ImageWe kwamen terug van vakantie in Frankrijk en het gas haperde. Hele stukken ging het goed, maar soms leek het wel alsof er geen power meer in de motor zat. Zolang we bleven rijden vond ik het goed. Eerst maar thuis komen. Alleen die spoorwegovergang bij Zevenhuizen. Stel voor dat je daar precies stil komt te staan. Je moet er niet aan denken.

We zijn een jaar verder sinds de eerste lockdown. Weet je het nog, dat gevoel van toen? De onzekerheid wat het zou brengen? De angst voor het onbekende? Flatten the curve was het devies. Zorg dat de ziekenhuizen niet overlopen. Afstand houden, handen wassen en in je elleboog hoesten en niezen. Ik kan het wankele gevoel van toen zo weer terughalen.

Lees meer...
 
Zoekers
Weblog Kees
maandag 22 maart 2021

Image‘Hé Kees, waar ik even voor bel, ik heb vanmorgen die kar voor direct binnengekregen, maar die staat vol met 30 emmers van hetzelfde. Er hadden toch ook twee andere partijtjes, wit en geel, op moeten staan?’ Oei, dat klopt. Daar is iets mis gegaan. Maar wat? En belangrijker, hoe lossen we het op?

‘Mannen kunnen niet zoeken.’ Het is bij ons een bekende uitdrukking want mijn moeder zei het vroeger al. En ze had recht van spreken met zes jongens. Wij konden niet zoeken. En hier in huis is het niet anders. Of is het gemak? ‘Mam, weet u waar…?’ Dat werkt over het algemeen ook veel beter dan zelf moeite doen natuurlijk.

Lees meer...
 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com