Menu Content/Inhalt
Beestenbendefeestje
vrijdag 20 januari 2006
Uitnodiging
ImageHoera ik ben het feestvarken!
Daarom geef ik een beestenbendefeestje!
Ik zou het leuk vinden als jij ook van de partij bent.
Kom je ook op vrijdag 20 januari
om 10 uur bij mij thuis.

We gaan er een echte beestenbende van maken,
dus doe je oude kleren en laarzen aan!

Rond een uur of twee word je weer thuisgebracht.
Groetjes, Bart van Egmond.

Dus zo gezegd zo gedaan, it’s time to party! Vandaag vierde Bart zijn beestenbendefeestje voor zijn kameraden.

Zo hebben we al heel wat themafeestjes achter de rug. Indianen, piraten, moonlight swimming, beren, bos, strand, maritiem, minigolf, kano, picknick en de rest wat me nu even niet te binnen schiet. Ik vind het een sport om zelf een orgineel themafeestje te organiseren zonder dat het ook niet  veel hoeft te kosten. Vandaag hadden we dus een heus beestenbendefeestje. Ik kan u wel vertellen: de beesten werden uitgenodigd en de bende kwam zoals meestal met een knullenpartijtje vanzelf. Tja, en wat zal ik er nog meer van vertellen, het was bij de beesten af maar berengezellig, u had er eigenlijk gewoon zelf bij moeten zijn, kijk en leest u maar.

ImageImage

Meestal zijn jongens niet zulke crea-beesten en zeker niet op een feestje, toch vind ik het altijd leuk even tijd te nemen voor een knutsel. Dus werd het dit keer het inkleuren van een shirt met natuurlijk een dierenafbeelding dat ze zelf uiteraard mee mochten nemen. Daar wilden ze wel even voor zweten. Het werk was zo geklaard en het resultaat mag er zijn. Natuurlijk moesten de shirts even aangetrokken worden en geshowd. We aten apekoppen, biggekoppen en geitenkeutels, 't zijn de kleine dingen die het doen. Na dit lange stilzitten, sprongen we in onze versierde bus en brachten we een bezoek aan  “boerderij ‘t Geertje”. Onderweg werd er met rode oortjes geluisterd naar een cd met het dierentuinavontuur van Martijn en Jamie.

ImageImageImage 

Op de boerderij was zoals meestal weer heel wat te zien en zelfs al heel wat jonge dieren zoals kalfjes, kuikens en biggetjes. De koe werd geaaid, de krul in de staart van het varken gedraaid, de geit werd gevoerd, de kippen op stok gejaagd en met het paard maakten we een praatje. ImageWe trokken stiekem aan het sikje van de sik, het kalfje sabbelde aan onze vinger en we kriebelden een biggetje onder zijn kin. De kinderen weten eindelijk het verschil tussen een koe en een stier en die gezellige warme koebeesten stonden natuurlijk op stal. Ook moeder de gans liep rond te waggelen maar was niet zo gecharmeerd van ons bezoek. Na het voeren van de geiten, zijn we weer huiswaarts gekeerd, omdat het voor ons ook voedertijd werd. Natuurlijk stond het diner -dankzij manlief- al startklaar en konden we vrij snel aanschuiven. Er werd natuurlijk zonder bestek gegeten want het is en was een beestenbende. Er werd bijna niet gebeden of gedankt en oh ja wie liet de hardste boer? 't Was echt bij de beesten af. Ik moet zeggen dat de kinderen hier weinig moeite voor hoefden te doen, er ging er zelfs één onder het eten zomaar een plas doen. Het diner werd afgesloten met een toepasselijk bijbelverhaal namelijk “de verloren zoon tussen de varkens”. Vol spanning werd er geluisterd. Na nog even uitbuiken werd de hele beestenbede weer naar huis gebracht en konden we weer terug kijken op een geslaagd feestje.

Op naar het volgende feestje, want ik zeg maar zo; alles wat gevierd kan worden moet gevierd worden!

ImageImageImage

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com