Menu Content/Inhalt
De meeste dromen zijn bedrog
woensdag 01 februari 2006

1 februari 2006 alweer.

De maand januari is voorbij gevlogen. Wat is dat toch met tijd. Als je voor een gebeurtenis staat dan lijkt het wel te kruipen...
De tijd gaat wel dringen voor de liefhebbers van ijs op de sloten. ImageLeek het vorige week menens te worden, op dit moment wijst niets meer op krakende koude. Al is het wel frisjes buiten. Zelfs de temperatuurmeter op het dak van onze bedrijfsruimte geeft 1,3 graden onder nul aan. De zon laat zich vandaag niet zien, ben ik bang. Er is zelfs sprake van uitsneeuwende mist. Wat? Ja, uitsneeuwende mist. Een term die vanmorgen werd gebezigd door weerman Jan Versteegt op Radio 2. Omdat het zo vochtig is buiten ontstaat er mist en als het dan onder nul komt dan gaat die mist bevriezen tot kleine sneeuwvlokjes. En dat schijn je dan uitsneeuwende mist te noemen... Google het maar eens op!
En wat te denken van die prachtig berijpte bomen en struiken. Schitterend!

In de kas ging het de afgelopen week best door moet ik zeggen. Dan heb ik het over het afrijpen van de bloemen, Matricaria om precies te zijn. In de wintermaanden hebben we het altijd flink rustiger dan in de maanden april tot en met oktober omdat de teeltduur een stuk langer is. Groeit een plantje in de zomermaanden in 7-8 weken naar het oogstbare stadium, op dit moment is dat wel 15-17 weken. Maar door de vele uren zonneschijn in de afgelopen weken gaat het toch lekker door. Daar komt bij dat de prijs goed is, ruim 25 cent gemiddeld per tak in januari, dus als u me hoort fluiten dan weet u nu waar dat door komt. Ik ben benieuwd voor hoeveel geld ze dan in de winkel staan, iemand van de lezers misschien iets gezien de laatste dagen?

Ad RemNu zijn de wintermaanden voor ons niet echt de tijden waarin we ons geld verdienen. Dit in tegenstelling tot b.v. telers van orchideeën. Dat is namelijk een bloem die juist vanaf oktober tot mei volop wordt geoogst. Ik ken dat uit de tijd dat wij nog tulpen teelden. De wekker stond toen wel een paar uur eerder te rinkelen dan vandaag de dag... Ik kan er niet echt meer naar verlangen, al gaat er maar weinig boven de schoonheid van een mooie bos tulpen. Ad Rem, Arabian Mystery, Monte Carlo, White Dream, Rosario, waar is de tijd gebleven?

Wat de werktijden betreft zijn dus de huidige tijden beter dan die van vroeger. Tijd hebben om een stukje te schrijven voor op je website. Al die andere zaken die ook aandacht behoeven en waar je tijd voor vrij kunt maken.
Ook leven in de wetenschap dat God voor je zorgt, dat het niet van jouw harde werken afhangt. Zoals Salomo in psalm 127 schrijft:
Vergeefs is het dat je vroeg opstaat,
je laat te ruste legt,
je aftobt voor wat brood.
Hij geeft het zijn lieveling in de slaap.

Wie droomt er niet van zo'n Vader?

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com