Menu Content/Inhalt
Brand!!!!
woensdag 01 februari 2006
Dat heb ik weer! Het zit me ook niet mee met die auto van ons. Einde van de middag snel even samen met Rik en Sam, het hartsvriendinnetje van Sam, Jonie, naar huis gebracht in Bergschenhoek. Bij de stoplichten aangekomen bij Bleiswijk zuid, begint er opeens een kanarie schel te fluiten onder de motorkap. Na het gefluit drong er een grijze warme stinkende wolk door de ventilator de auto in.

Wat staat me te doen, ik stond voorgesorteerd voor het rechtdoor gaande verkeer. Ik gooide de motor uit, waarschuwingslichten aan! Maar wat nu, toch maar weer de motor starten en zo snel mogelijk de provinciale weg af. Maar waarheen, proberen of we thuis halen?  Is Kees niet blij mee! Benzinestation? Vliegt misschien wel de lucht in! Dan maar naar het eerste beste tuinders bedrijf. Ik sprong uit de auto en redde als eerste Rik en Sam eruit. Vervolgens gooide ik de motorkap open... Vlammen, vlammen, rook en stank!
De mevrouw die daar woonde waarschuwde 'laat die motorkap dicht! Maak dat je weg komt!' Maar waar vuur is moet geblust worden. Snel de schuur in gerend opzoek naar een emmer en water. Hoe bestaat het, geen emmer te vinden, hoe is het mogelijk een tuinder zonder emmer! Dan nemen we de waterkoker. Buiten gekomen waren de vlammen behoorlijk toegenomen, ze likten als oranje tongen uit de bek van de auto. Op een afstand gooide ik de inhoud van de waterkoker over het vuur. Gelukkig was het snel gedoofd en het bluswater veranderde direct in ijs.

Toen maar even m’n schat gebeld met het blijde bericht. Bellen we de garage, de ANWB of gaan we de auto slepen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken want als geroepen kwam er een auto van de ANWB het erf op rijden. Hij had zelf pech, hoe is het mogelijk zo'n kanariegele auto van de ANWB met pech! Maar gelukkig was de monteur zo vriendelijk even naar ons trouwe automobieltje te kijken. Ook mijn Kees was inmiddels ter plekke. Na enige uitleg van mijn kant, was het al snel duidelijk en Kees z’n vermoedens bevestigt, de airco stond in brand en heeft de geest gegeven. De V snaar om de motor van de airco heen werd losgeknipt en we mochten onze reis naar huis weer hervatten.

Na de ANWB monteur de hand gedrukt te hebben, stapten we in de auto, met een nieuwe ervaring rijker. Ik kan u wel vertellen die ANWB monteur heeft naar mijn inziens een “warme douche” verdient van het televisie programma Radar. Rik en Sam zaten druk pratend over het zo net beleefde avontuur weer netjes achter in de auto. “Wat een knappe meneer hé, mama.” en “hoeft de auto nu niet meer naar de Makro?” Rik wordt brandweerman en Sam? U raadt het al: automonteur bij de Makro.
 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com