Menu Content/Inhalt
RSS Feeds
donderdag 09 februari 2006

Donderdag 9 februari 2006

Maakt u al gebruik van een nieuwslezer? Nee, niet Philip Freriks of Sascha de Boer, maar een nieuwslezer voor op uw computerbeeldscherm. En dan niet speciaal voor de nieuwsberichten, maar om van sites die u regelmatig bezoekt bij te houden of er nieuwe berichten of artikelen zijn geplaatst. Kan handig zijn, want het bespaart weer tijd. En omdat tijd geld kan zijn, levert het nog iets op ook! Of werkt het zo niet bij u?
Je kunt het vergelijken met de nieuwsberichten die op deze site voorbij scrollen. Daar kun je aan zien of nu.nl nog iets op het spoor is gekomen waar je meer van wilt weten. Ikzelf ben b.v. altijd weer nieuwsgierig naar De Limerick van de broers De Gelder. Je moet de boel immers scherp houden. Tegenwoordig klik ik dan even op mijn nieuwslezericoontje rechtsonder in mijn beeldscherm, kies voor de site De Limerick en zie vervolgens de titels van hun acht laatste gedachtenspinsels. Geen nieuwe? Dan hoeven we dus ook niet op de site te kijken. Wel? Met één klik ben ik waar ik wezen wil. Reuze handig.
Vandaar dat ik hier links op de site dus ook een RSS-link heb geplaatst. Dan kunnen zij die deze site enigszins in het oog willen houden (..) via hun nieuwslezer op de hoogte blijven.

Als u meer wilt weten over RSS, op Wikipedia.nl staat beschreven hoe het werkt. Op nu.nl kun je hun nieuwslezer downloaden en tevens vind je daar links naar andere (engelstalige) programma's.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com