Menu Content/Inhalt
De Verschoppeling
maandag 13 februari 2006

Ik heb de afgelopen week een heel indrukwekkende historische roman "De verschoppeling" gelezen van de schrijver Sigmund Brouwer. Uitgever Voorhoeve.

Het is halverwege de negentiende eeuw, wanneer Nathaniël terugkeert, na jaren in het Engelse leger in India gediend te hebben. Thuis in Engeland wacht de vrouw waar hij zo ontzettend veel van houdt, samen met zijn zoon en dochter. Hoe graag hij ook in haar armen zou willen vallen, hij weet dat het onmogelijk is, nooit meer zal hij haar in zijn armen kunnen houden, of haar vertellen hoe groot zijn liefde voor haar is.

 

Edward Terwillegar is als priester aangesteld over het enige vrouwenklooster in Engeland. Het klooster is gesticht op aandringen van de rijke, mensenschuwe Ima Hogg, die zo zin aan haar leven probeert te geven.
Wanneer er een melaatse man met een baby bij het klooster aangetroffen wordt, zijn zowel Edward als Ima doodsbenauwd voor besmetting. Ze sluiten de twee op, om te voorkomen dat ze anderen kunnen besmetten en vragen de aartsbisschop wat ze moeten doen. Die stuurt een arts naar het klooster die veel ervaring heeft met melaatsheid.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com