Menu Content/Inhalt
Super Sem.
zaterdag 12 november 2005

Lieve, lieve vrienden,

Zoals mijn vader het zou zeggen, het was in één woord “overweldigend”! Al die lieve berichtjes, zakken vol met post, zelfs een berichtje van mijn tante Annemarie uit het verre Lisse. Een kaart, met dikke kus, van tante Els, die spontaan in tranen uit barste……… Fijn hoor al dat medeleven, ik zal u wel vertellen, het gaat al stukken beter. Mijn armen zijn nog wel wat stijf, waardoor ik mama helaas nergens mee kan helpen. Maar als het zo door gaat, mogen morgen heel misschien de pleisters er weer af. Nou is dat even een goed bericht!

Ik dacht, u zult wel heel nieuwsgierig zijn naar mijn algehele toestand! Ik wist trouwens niet dat ik zoveel vrienden had! Dus klom ik maar weer op de toetsen, trouwens papa zegt dat ik met mijn weblog up to date moet blijven! Zo, nu genoeg over mijn ellende………Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: Ik heet niet meer gewoon Sam, maar ik laat mij voortaan Sem noemen. Dit is misschien voor u een hele schok, voor mijn papa en mama ook, daarom zal ik u even uitleg geven hoe dit zo gekomen is.

Enige weken geleden vond de kinderboekenweek weer plaats. Zoals jullie weten komt er dan altijd een nieuwe christelijke kinder cd uit. Dit jaar heeft de cd als thema “Wonderlijk”. Nu zul je misschien denken waar heeft hij het nu allemaal over………..Nou het zit namelijk zo, Ik ben gegrepen, ja diep in mijn hart, door het levenslied van Super Sem. Als u op deze naam klikt en een geluidskaart met speakers hebt, dan kunt u het ook horen! Ik kan je wel vertellen, toen ik het lied voor de allereerste keer hoorde, sprongen mij de tranen in de ogen. Zo geroerd was ik door dat lied. Eén en al herkenning maakte zich van mij meester.  Er is zelfs al een boek over Super Sem op de markt verschenen. Mama heeft het direct voor mij gekocht. Als u het nog niet in huis hebt, het is echt een aanwinst voor ieders boekenkast. U mag hem beslist niet missen!

Maar nu zal u natuurlijk willen weten waar dat lied over gaat. Ik zal het in het kort proberen te vertellen…….Ken je Sem, kleine Sem. Hij is klein, super klein, droomt er van om groot te zijn.Hij wil voetballen en vissen, samen vliegeren aan een touw. Ja, en nu komt het: Maar z’n broers kunnen hem missen en zeggen dat is niks voor jou. Sem gaat varen in zijn bootje en hij zegt: “Ik ben piraat”. Hij bevaart de zeven zeeën, zie je wel hoe goed dat gaat?  Sem, super Sem iedereen is bang voor hem. Dan wordt Sem een mensenredder, redt zijn broertjes één voor één. Niemand plaagt hem nu nog verder en hij is nooit meer alleen! Sem, super Sem iedereen is trots op hem.

Ik ben Super Sem!

Nou, wat denkt u ervan. Is het u nu duidelijk?! Het is zo klaar als een klontje. Ik heb hier al heel lang over nagedacht en ben er nu echt over uit, dus maak ik het vandaag wereldkundig: Ik heet voortaan Sem. Of liever gezegd, Super Sem, alhoewel ik dan misschien een beetje naast mijn piratenschoenen gaat lopen. Ik ben benieuwd wat u daarvan vind. Goed vrienden, fijn dat jullie weer even bij mij langs wipten! Tot een volgende keer maar weer.  

Kusje Super Sem!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com