Menu Content/Inhalt
Vogelgriep
donderdag 02 maart 2006

Grote paniek in “villa kakelbont”…… Heeft mijn vader net zo prachtig ons kippenhok uitgebouwd, moeten onze kippetjes er ook aan geloven. Vanaf maandag zijn onze meiden geëvacueerd. Dat wil zeggen dat er een flink stuk zeildoek over de ren heen gespannen is. En dat alles voor die gevreesde vogelgriep. Ik kan u wel vertellen onze meiden zijn flink geschrokken, tokken wat af en vinde die zonsverduistering wel erg lang duren! Ze vliegen elkaar zelfs door de spanning in de veren. Ze leggen prompt kleinere eitjes en hebben heus last van een soort van burnout.

Image

Ook kat Lotje is zich wezenloos geschrokken, hij las van de week in de krant dat ook een Duitse kameraad is bezweken aan die vreselijke vogelgriep. De dode kat die deze week werd gevonden op het Duitse eiland Rügen, bleek inderdaad besmet met de vogelgriep-variant H5N1. Het was al bekend dat het dier bezweken was aan vogelgriep, maar tests moesten nog uitwijzen of het om de ook voor mensen risicovolle variant ging. Intussen dumpen Duitsers massaal hun katten bij dierenasielen. Sommige eigenaren zijn zo bang dat ze hun kat desnoods onmiddellijk willen laten inslapen, zegt de Duitse dierenbescherming.
Veterinaire experts van de Europese Unie deden woensdag een dringende oproep om katten in besmette gebieden in de EU binnen te houden, en honden alleen aangelijnd uit te laten. Duitsland heeft de maatregel verscherpt; katten en honden mogen helemaal niet naar buiten in een straal van 10 kilometer rond een besmettingshaard.

Dus ik kan u wel vertellen, Lot vreest het ergste en is op zijn hoede. Want wat als hij niet zomaar vrij aan de tippel kan en ook geïsoleerd moet worden? Hij denkt erover voor de zekerheid een regenpakje aan te schaffen. Tja, en wij wat moeten wij er van denken, ook maar binnen blijven? Of gewapend met monddoekjes, paraplu als bescherming tegen losse flodders de deur uitgaan. Misschien alvast via internet het wondermiddel tamiflu bestellen?

Tja, ik steek er maar de gek mee! Maar u mag gerust van me weten dat het me verontrust. Azië waar de vogelgriep al een aantal jaren woede, was nog ver van je bed. Maar als je hoort dat het nu ook al in Europa en ons buurland Duitsland is gesignaleerd, komt het toch akelig dicht bij. Wat een drama zou het kunnen veroorzaken en ik kan er niets aan doen - u vind me misschien een doemdenker- ook dit is het gevolg van de zondeval! Er is al zoveel lijden en onrecht, wat staat ons nog meer te wachten…….Stil maar wacht maar, alles wordt nieuw. Kom Here Jezus, kom!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com