Menu Content/Inhalt
De brief!
vrijdag 03 maart 2006

Hallo, ja dat is een tijd geleden! Ik ben maar weer eens op de toetsen geklommen. Ik heb vorige week een heerlijke vakantie gehad, maar ik was blij dat ik ook weer naar school kon. Alhoewel ik deze week maar twee dagen naar school hoefde, want woensdag en donderdag kregen we verhuisverlof. Dat wil zeggen dat de school na een flinke renovatie van de bovenbouw weer terug ging verhuizen.  

Maar dinsdag kreeg ik twee brieven mee van de juf en dat is wat ik op mijn hart heb. Het was namelijk één blijde brief, maar ook één heel verdrietige brief! Laat ik met de blijde brief beginnen. Omdat de school eindelijk in een nieuw jasje is gestoken en het schoolplein ook bijna klaar is, gaan we feest vieren. We gaan met de school een dagje naar de diergaarde “Blijdorp”. Tja, en dat is natuurlijk geweldig nieuws, voor papa en mama minder, want die moeten natuurlijk met hun connexion bus weer rijden.

Maar nu kom ik bij de tweede brief en daar ben ik best verdrietig over. Ik zal het u maar vertellen, juf van Leeuwen heeft besloten niet langer meer onze kleuterjuf te willen zijn. Zo het hoge woord is er uit! Ik ben net twee maandjes op school en nu moet ik al afscheid van haar nemen en dat doet pijn. Ze was echt heel lief, ook al was ik wel eens ondeugend, verstopte ik me onder de tafel en zette ik de klas op stelten! Ik begrijp er niets van, met Valentijnsdag gaf ik haar nog een roos met een kaartje eraan, waar op stond “voor mijn Valentijn”. Ze zegt dat ze grijze haren krijgt en te oud wordt en ook mankeert ze iets aan haar rug. Ze heeft er zelf ook een nacht niet van geslapen, want ze zegt dat ze van ons houdt. Het ligt dus echt niet aan ons, bloedjes van kleuters.

Maar gelukkig gaat ze niet helemaal weg, want ze gaat leerlingen met rugzakjes ( kinderen die extra hulp nodig hebben) helpen. Ik vind het maar vreemd ik heb toch ook een rugzakje? Ik ben echt verdrietig………. Ik zal ze gelukkig nog wel zien en tegenkomen, dan krijg ik een aai over mijn bol, een knipoog en een pluim op mijn hoed –als ik die bij me heb- ze heeft het zelf beloofd. Tja, in haar brief staat ook ; “Lieve mensen soms is kiezen moeilijk.”
Vaarwel lieve, lieve Juf!

Sam -x-

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com