Menu Content/Inhalt
Veiligheid?!
vrijdag 03 maart 2006

Ik protesteer, ik protesteer, ik wil niet op een stoelverhoger. Het wordt steeds gekker met al die veiligheidsregels die mij opgelegd worden. Niet alleen mij, maar ook de kippen, zij moeten onder zeil zitten en de kat heeft een regenpak aan en mag straks ook niet meer naar buiten. Mama zegt, dat wij misschien ook met mondkapjes en paraplu naar buiten moeten, voor het geval een vogel op je kop poept. Echt het moet niet gekker worden. Hoe komen ze op al die rare ideeën?

Mama heeft van de week drie stoelverhogers met gratis gordeldieren gekocht. Want als je korter bent dan één meter vijfendertig ben je voortaan verplicht op een verhoger te zitten. Met ingang van 1 maart is deze nieuwe regel ingegaan. Ik heb me laten vertellen dat in het buitenland zelfs mensen onder de één meter vijftig ook op een stoelverhoger moeten zitten. Het scheelt niet veel, of mama moet ook op een verhoger. Tja, en dan kan ze vanzelf niet meer met haar benen bij de rem en het gaspedaal. Ik kan u wel vertellen dat ik een gruwelijke hekel heb om ingesnoerd op de bank te zitten en nu ook nog op een verhoger.....dat slaat echt nergens op!

Afijn als wij naar school gaan neemt mama ook nog 6 andere kinderen mee, die trouwens allemaal keurig in de gordel moeten zitten. Want “wie niet in de gordel zit moet zelf de bekeuring betalen” roept mama altijd. Net of ik zo rijk ben, ik krijg nog geen stuiver zakgeld! Ik steek toch niet boven het raam uit en zie ik een politie dan duik ik snel weg. Tja, en dan denk ik altijd; doe ik de gordel om, omdat ik anders een vette bekeuring krijg? Of doe ik de gordel om voor mijn eigen veiligheid?

Maar die 6 andere kinderen moeten trouwens ook allemaal op een verhoger. Dus, hoe lossen we dat op? Allemaal een verhoger onder de arm mee de school in en op de kapstok leggen? Want 's middags rijden ze met een andere mama mee. Ach dat kan toch niet? Mama trok de stoute schoenen aan en belde de politie, wat een lef hé. De politie in Berkel wist van geen stoelverhogers af, nooit van gehoord. Afijn dan bellen we 3VO die weten tenslotte alles over verkeer en veiligheid en hebben uiteindelijk deze nieuwe regel bedacht. Tja, de meneer aan de andere kant van de lijn zat met een mond vol tanden, want daar had hij eigenlijk nog niet over nagedacht, wat te doen met kinderen die toevallig mee rijden. Hij zou er eens over na gaan denken en mama zo spoedig mogelijk terug bellen.

Al snel kregen we een belletje terug, van die man met al die tanden, en u zal het niet geloven…………. Uitzondering op de basisregel geeft aan: dat andere kinderen die meerijden  niet op een verhoger hoeven, die kinderen kun je desnoods op je trekhaak, bumper, moterkap of dak zetten. Tjonge, als ik maar veilig zit! Dit geld ook voor de gordels, als je te weinig gordels in je auto heb, mag je niet twee kinderen in één gordel zetten, maar zit de rest gewoon los! Ach ja, vroeger zaten de kinderen toch allemaal los, hadden we geen gordel, kinderslot, autostoeltje, maxi cosi, hoofdsteun, air bag, brandblusserwinterbanden, sneeuwkettingen, slipcursus en vul maar verder in! Vroeger hadden de mensen misschien ook nog niet zo'n haast en wist men nog wat normale snelheid was? Die goeie ouwe tijd! Waar is die gebleven?

Veilige groetjes en kusje Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com