Menu Content/Inhalt
Hassan de bikkel
vrijdag 11 november 2005

Vrijdag 11 november 2005

Vanmiddag ben ik samen met Bart en Sam op ziekenbezoek geweest bij Hassan Abdi in het Sint Franciscus Gasthuis te Rotterdam. Hassan is het negenjarig zoontje van één van onze mederwerkers.
Vorige week vrijdagavond zou hij voor zijn moeder even wat boodschappen gaan halen in het dorpscentrum van Bergschenhoek. De fiets genomen, dat gaat immers wat sneller, en met een vaartje naar de winkel! Door een combinatie van te hard remmen en een ietwat glad wegdek kwam hij echter ten val. door een behulpzame mevrouw werd hij vervolgens thuis gebracht. Hij had wel pijn aan zijn rechterbovenbeen, die begon ook flink te zwellen, maar het leek niet zo erg dat de dokter moest worden gebeld.

Dit is dus Hassan


Toen echter de volgende dag de pijn toenam en de zwelling bleef, besloten Jama en Seinab, zijn ouders, toch maar even naar de dokter te gaan. Die stuurde hen direct door naar het ziekenhuis en daar bleek Hassans bovenbeen gebroken... Twee dagen later, op maandag, besliste de kinderarts dat er een plaat in zijn been zou worden gezet, vastgeschroefd aan zijn bot, zodat op die manier de breukvlakken goed op elkaar konden worden gezet. Aldus geschiedde, een operatie die ruim 4 uur zou duren.

Zoals het er nu naar uit ziet mag hij maandag weer naar huis. De revalidatie zal een week of zes gaan duren. Al die tijd zal hij niet naar school kunnen. Daarom een vraag aan de lezers van mijn weblog: Zou u of jij, al ken je Hassan misschien helemaal niet, hem een kaartje willen sturen? Ik denk dat hij het fantastisch vindt om post te ontvangen de komende tijd.
Zijn adres is:

Hassan Abdi
Marijkestraat 28
2661 GC Bergschenhoek

Alvast bedankt! 

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com