Menu Content/Inhalt
Lang leve de kinderbijslag!
vrijdag 31 maart 2006

Wat fijn! De winterkou is weg en eindelijk voel ik de warme zonnestralen weer op mijn gezicht. De lentebloemen steken hier en daar vrolijk hun kopjes boven de grond om te genieten van het heldere licht, Kale, bruine bomen komen opnieuw tot leven. Wat gaat alles er weer mooi uitzien na die donkere wintertijd! In mijn hart dank ik God voor het wonder van de schepping!

Tja, het voorjaar blijkt nu toch echt zijn geheimen te gaan tonen, al is de lente een maandje verlaat. Dus de winterjasjes moeten spoedig verwisseld voor zomerjasjes, de bontlaarzen gaan uit en de sandalen weer aan. Kleintjes worden groot en dat is pech want de zomercollectie van vorig jaar past voor geen meter meer. Gelukkig kan er het één en ander doorgeschoven worden. Maar toch maar hop, op woensdagmiddag met de eerste delegatie kinderen op naar de schoenenwinkel... 'Geef niet te veel uit, zaterdag komt de kinderbijslag!' roept Kees me nog na. Nou heb ik het bij de kleinste knapen nog wel voor het zeggen en kan ik hun schoen- en sandaalkeuze nog aardig sturen. We gaan niet voor de Bob de Bouwer plastic gympen, al zouden ze die maar wat graag hebben. Want als u het nog niet wist, onze schatjes hebben zweetvoetjes. Een paar fatsoenlijke leren dichte schoenen en een paar sandalen hebben ze op z’n minst wel nodig. Tja, en een ijsje op de goede koop toe, anders krijg ik ze niet mee. 

Bij het prijzencircus bij V&D alvast voor iedere knul een nieuw poloshirt gekocht. Bart knipte zelf met zijn linkse hand het kaartje eruit, prompt een gat in de kraag. Hij had eerder van de week ook al zo’n meevaller, hij kwam namelijk met een winkelhaak in zijn laatste goede spijkerbroek thuis. Die wordt dus afgeknipt door de handige mama! Maar gelukkig hebben ze bij C&A de kinderbijslagdagen uitgevonden. Tja, ze zullen straks toch echt weer wat luchtigers aan moeten. Bij de Bristol kun je zelf kortingstickers plakken omdat ze jarig zijn en dan kost het bijna niets meer. Oh, ja nog even snel een cadeautje kopen, Rik heeft vrijdag een partijtje. En dat regenpak van Klaas, waar de rits niet meer van dicht kan, tja dat moet maar even wachten.

Trek je beurs maar open... En tja de oudste twee, onze pubers, beginnen al een aardige eigen smaak te krijgen, er moet bijvoorbeeld wel een echt merk op staan. Zoals gympen van Allstar, maar liefst 45 euro, voor een paar gewone gympen van voor de oorlog. Nikes hebben ze ook geen problemen mee, als het maar een naampje heeft. Natuurlijk trappen wij daar niet in en zij dus ook niet!

Marjan kwam van de week thuis en begon voor de zoveelste keer over haar stalen ros. 'Pap, u moet er voor het geintje eens een rondje op rijden. Het is echt geen lolletje, met dit wrak elke dag maar liefst drie kwartier naar school te fietsen.' Zo gezegd zo gedaan, Kees sportief als hij is, fietst een rondje op het erf. Waarop hij te kennen gaf, inderdaad jij verdient een nieuwe fiets! Goed pap, graag met drie versnellingen, wanneer gaan we. 1 April, Marjan, want dan komt de kinderbijslag binnen. Waarop zij reageerde, zeker een grap!

Zeg pap, hoeveel is dat eigenlijk die kinderbijslag?, Vroeg één van de schatjes? Eigenlijk horen wij dat toch te krijgen... Na enig uitleg, werden Jobs ogen zo groot als tennisballen, de dollartekens straalden als sterren! Maar dat is ook wat; krijg je zes van die schatjes, gratis en voor niets, krijg je ieder kwartaal nog geld op de koop toe! Ik zou het normaler vinden als jullie moesten betalen, reageerde onze wijze Job. En o ja, ik heb een klassenfeestje, het kost maar tien euro, wist Marjan met haar lieve lachje nog mee te delen. 

Donderdagochtend bracht ik de kinderen naar school. Ik had naast mijn eigen drie kids, nog vijf kinderen uit Bleiswijk in mijn auto. Bij school aangekomen, vlogen de deuren aan alle kanten van de auto open  één, twee, drie, vier , vijf, zes,... Zooooo mevrouwtje schreeuwde een al fluitende bouwvakker vanaf een steiger, u krijgt zaterdag veel kinderbijslag?! Ik schreeuwde nog terug, 'ja daar word je pas echt rijk van, ’t verdient beter dan een bouwvakker.' Lang leve de kinderbijslag! Morgen 1 april, komt het binnen, 't is geen goedkope grap, maar ‘k ben bang dat het al uitgegeven is, zal u het niet aan Kees vertellen?

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com