Menu Content/Inhalt
De krant
donderdag 06 april 2006

Donderdag 6 april 2006

Wéér niet! Teleurgesteld loop ik naar binnen. Het zal toch niet gebeuren dat voor de vierde maal binnen een week de krant het laat afweten? Het is nog vroeg, iets over zeven, dus het kan zijn dat onze Marokkaanse vriend nog moet komen, maar de resultaten van de afgelopen week bieden weinig hoop. In gedachten loop ik voor te bereiden wat ik deze keer weer ga zeggen tegen de mevrouw van de bezorgklachtenafhandeling van het Nederlands Dagblad. Het is toch eigenlijk te gek voor woorden: Sinds september 2005 is dit al de negende keer dat de bezorger ons in de steek laat! Waar ligt dit aan?

Het is natuurlijk ook wel tricky om een christelijke krant te laten brengen door een islam-aanhanger. Zou dat er iets mee te maken hebben? Dat zal toch niet... Ik ken een aantal volgelingen van Mohammed, er werkt er zelfs een bij ons, en van hen krijg ik altijd te horen dat zij van Allah goed moeten zijn voor alle mensen, ook voor mij dus. Maar ja, net als onder christenen heb je bij hen ook allerlei wind van leer en doorgeschoten redenaties, dus je weet maar nooit.

Zou het misschien zitten in de nieuwjaarsfooi van januari jongstleden... Ik pijnig mijn hersens, maar volgens mij hebben we hem goed bedeeld. Ik zeg ook altijd tegen Ineke zo rond die tijd dat ze de jongen van het ND de grootste fooi moet geven van alle bezorgers omdat hij elke morgen vroeg uit bed komt om ons een kakelvers dagblad te brengen. En als ik me goed herinner dan heb ik hem deze keer zelf zijn beloning gegeven. Ja, hij was zelfs verrast door de hoogte ervan want hij bood aan om de krant voortaan elke morgen helemaal in de kantine te brengen! Nu ben ik al blij als hij netjes het klepje van de brievenbus sluit, in verband met natte kranten, dus ik heb gezegd dat dat nu ook weer niet nodig was. Heb ik hem daarmee misschien gekwetst?

Wacht eens even... De afgelopen dagen heeft mijn broer, iets eerder op de route wonend, slechts eenmaal naast het net gevist. Dus dan is hij wel langsgereden maar klaarblijkelijk met een lege tas! Worden er misschien te weinig exemplaren gedrukt in Barneveld? Hallo daar! Effe opletten voortaan! Zo'n pretje is het nu ook weer niet hoor om een digitale krant te lezen. Ik ben gewend om zo omstreeks negen uur een kop koffie te drinken met een boterhammetje erbij en er is niets lekkerder dan onderwijl met je neus in de krant zitten. Ik weet niet of u weleens met koffie en brood uw neus in een beeldscherm hebt gestoken, maar dat werkt dus niet. Het is net of het nieuws dan geen nieuws meer is. Je scrollt naar beneden tot aan de reclame van de Aldi en je denkt maar aan een ding: Wat een saaie boel is dit. Een krant hoort van papier te zijn, te ritselen, uit elkaar te vallen als je de pagina's omslaat en je vingers moeten zwart worden. Neel Frens, Douwe Janssens en Adrian Verbree hoor je te lezen met je benen over elkaar, of dwars op de bank zittend met de krant half op de zitting en half tegen de rugleuning. Niet met behulp van een acrobatische reader!

Negen uur. Tijd voor de koffie. Ik besluip de donkere brievenbus. Niet openmaken aan de achterkant, maar hand door de gleuf en... Yes! Moustafa is een kei. Als hij dit volhoudt tot het eind van het jaar dan zit er een flinke bonus voor hem in. En voortaan mag hij de krant ook nog op de kantinetafel leggen.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com