Menu Content/Inhalt
Sinterklaasje blijf maar buiten met je knecht!
zondag 13 november 2005

Het is weer zo ver;  de Goedheiligman met zijn Pieterbazen is weer in Nederland gearriveerd. Het lijkt trouwens wel of hij ieder jaar eerder komt. Het was eerst nog maar de vraag of hij de kade in Sneek wel zou bestijgen, want via het Sinterklaasjournaal hadden wij het vreselijke bericht ontvangen dat ze waarschijnlijk de goede Sint vergeten waren. Het is ook ieder jaar wat met die domme Pieten. Het Sinterklaasjournaal wordt trouwens iedere dag bekeken alles maar dan ook alles moet er voor wijken en liefst kijken we ‘s morgens vroeg nog een keer naar de herhaling. We mogen er beslist niets van missen. Maar goed we hebben het allemaal zaterdag live kunnen zien, alle kinderen met open mondjes, rode oortjes, warme chocolade, stukken speculaas en nog vele andere lekkernijen voor de televisie. Het was gewoon stil op straat.

Sint en Piet in Sneek

Dit jaar meerde de stoomboot aan om twaalf uur in het mooie Friese plaatsje Sneek en om half één kon je de oude man al de hand schudden in Berkel, hoe doet tie het allemaal? Maar gelukkig is de Sint weer in het land om met zijn Pieten vele goedgelovige kinderen de stuipen op het lijf te jagen en ze vervolgens in de maling te nemen. Trouwens ouders worden op vreselijke onkosten gejaagd, want waar is de jeugd tegenwoordig nog blij mee? Bestudeer de verlanglijstjes en je weet genoeg, digitale camera’s, basketbalvelden van lego en graag een bestuurbare auto die vervolgens batterijen eet of dat het niets is. Afijn, de Sint heeft aan heel Nederland belooft vanavond langs te komen. Dus zet je schoentje klaar! Hoe krijgt die man het voor elkaar!  Heel Nederland en dat op zo’n hoogbejaarde leeftijd in de avond van zijn leven. Maar laten we niet vergeten daar heeft hij natuurlijk ook zijn pieten voor. Dus  zo gezegd zo gedaan, ook in huize van Egmond werden de schoenen bij de kachel gezet met prachtige kleurplaten en meterslange verlanglijsten.  Klaas zette natuurlijk zijn laars, want daar kon veel meer in. Werd er nog gezongen, Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn…? De schoorsteenveger was al maanden geleden besteld maar die liet het helaas afweten. Ach een beetje meer of minder zwart maakt voor de pieten ook niet uit. De oudste kinderen bleven zo als gewoonlijk langer op en waren niet naar bed te branden. Wanneer gaat u de schoenen vullen? Wat krijgen wij dit jaar? Hoe moet ik dit alles weten? Dat doet de Sint toch? Afijn toen de rust was weergekeerd en ieder in huize van Egmond op één oor lag te dromen van digitale camera’s en andere vurige hartsverlangens, de wind door de bomen scheen en de maan erdoor heen waaide… kwamen de pieten de schoenen vullen! We hadden als warm welkom een kaarsje laten branden bij de voordeur. Gelukkig reden ze ook dit jaar ons huisje niet voorbij!

Gevuld en wel. 

Vanmorgen vroeg heeeeel vroeg voor het kraaien van de haan ontwaakten onze bloedjes van kinderen, sprongen uit de veren, niet omdat we naar de kerk gingen maar uit brandende, nieuwsgierige, hebberigheid! O, kom maar eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind alles gekregen van die beste Sint. Maar wat viel dat tegen. Een ge oh en een ge ah klonk op uit de kamer. Eén grote ravage!!!

Alles schots en scheef Sam kwam op zijn blote voeten verontwaardigd de slaapkamer in rennen, plofte op het bed en schreeuwde uit: “de Pieten hebben alles omgekeerd”. Wij reageerden natuurlijk helemaal geschrokken en speelden het spel gezellig mee. De stoelen lagen op z’n kant, de bank achterste voren en de kussens waren door de kamer geslingerd. De Sint heeft uit fatsoen nog wel een briefje achtergelaten op de kachel, waar op stond te lezen in oud Spaans handschrift : “lieve kinderen, Bedankt voor al jullie mooie tekeningen! Sorry voor de rommel die mijn Pieten altijd maken! Sint Nicolaas. En dan denk ik stiekem, was ik nog maar kind! Toch wel leuk die oude man, laten we er maar een gezellige tijd van maken. Zing maar mee: Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht...........

Oh ja, als ik dan toch ook uiteindelijk een verlanglijstje moet maken voor Sinter Kees, dan vraag ik denk maar een hond, heb ik tenminste eindelijk iemand die met mij mee wil wandelen!      

Fijne Sinterklaastijd!

 

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com