Menu Content/Inhalt
Hare saaie meid de koningin!
vrijdag 28 april 2006

Donderdag was mijn laatste schooldag voor de meivakantie en ik kan u wel vertellen, daar ben ik echt aan toe! Ik zal u ook vertellen waarom… We hebben een poosje over het koningshuis gewerkt. Zo kwam ik er ineens achter dat de koningin hetzelfde heet als onze school de KBS. Omdat het bijna koninginnedag was zouden we donderdag de verjaardag van de koningin vieren. Ik was dus helemaal in de veronderstelling dat we donderdag ook echt op verjaardagsvisite zouden gaan bij de koningin. Ik trok m’n rood-wit-blauwe trui aan. M’n pet met rode, witte en blauwe klep! Kleurde een vlaggetje op mijn wang. Poetste extra goed mijn tanden, deed een schone onderbroek aan en een zakdoek in mijn zak. Want ja bij de koningin kun je natuurlijk niet in je neus peuteren, uit je kontje praten of boeren laten. Nee, dat is echt ongehoord!

Als je naar de koningin gaat moet je met twee woorden spreken, zoals bijvoorbeeld ‘goedendag Majesteit’ of was het nou ‘Saaie meid’... Thee drinken ze natuurlijk uit porseleinen kopjes met gouden randjes en vergeet niet met je pink omhoog. Koffie schenken ze met een boog, allemaal etiquette daar word je heel erg netjes van. Ja, je bent een nette vent als je de etiquette kent! Als je de koningin verlaat moet je achteruit lopend de kamer uit, want het is niet netjes de koningin je rug toe te keren. U ziet het ik had er een echte studie van gemaakt en me goed voorbereid op het verjaardagsbezoek bij de koningin in haar kasteel. Zouden de lakeien voor mij de rode loper uitleggen? Ik verwachtte natuurlijk een reuze slagroom taart en hoopte dat ik, al was het maar heel even, de gouden kroon op mijn hoofd mocht dragen. Tjonge wat zou dat prachtig staan.

Ik droom er van een prins te zijn, elke dag patat met appelmoes eten, dat lijkt me echt geweldig! We gingen dus naar school ik praatte er met mama over en we namen nog even de etiquette door. Ik had trouwens geen cadeau, de koningin heeft tenslotte alles al. Tja, en zeg nou zelf, dat ik op bezoek zou komen, was al een cadeau op zich, toch?! Ik was best een beetje zenuwachtig en voelde vlindertjes in mijn buik! Maar toen ik op school kwam, leek alles net één grote droom. Want al snel kwam ik erachter dat we helemaal niet naar de koningin op theevisite gingen! We moesten net als anders in de kring gaan zitten en rustig een boekje lezen en toen alle mama’s weg waren, gingen we gewoon aan het werk. Ik kan u wel vertellen dat dit een forse tegenslag was!

Ik werd er verdrietig van, had ik me daarvoor nou zo uitgedost? Ik zette m’n pet af en pakte m’n mooie witte zakdoek om wat traantjes weg te pinken. Gelukkig kregen we tussen de middag wel een vorstelijke lunch met prachtige goudgele pannenkoeken, met stroop en kristalsuiker. Zaterdag hoop ik weer een beetje in de oranjestemming te komen. Maar ik kan u wel vertellen de lol is er voor mij aardig vanaf! Ik geloof toch echt dat het ‘Hare Saaie Meid de koningin’ moet zijn, in plaats van ‘Hare Majesteit de koningin’. Ik wens u zaterdag in elk geval een vrolijke koninginnedag toe en denk erom, vergeet het rood-wit-blauw niet uit te hangen!

Een kusje van een droomprins!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com