Menu Content/Inhalt
Lezen maakt rijk!
maandag 14 november 2005
                       Lees toch wat vaker
                       Een heel goed boek.
                       En zet die kijkkast nou eens uit.
                       Lees je vaak, dan heb je groot gelijk,
                       want boeken lezen maakt rijk!

Het is maar een kinderliedje van de CD Eerlijk=Eerlijk. Maar achter de tekst van dit kinderliedje gaat zoveel waarheid schuil. Niet alleen voor kinderen, ook voor volwassenen. Wat wordt er tegenwoordig nog weinig gelezen. We gunnen ons er geen tijd meer voor! Lezen kan zo ontspannend  zijn, je verzet je gedachten. Ik ben nooit een leesbeest geweest, maar de afgelopen jaren heb ik het lezen ontdekt. Want wat een prachtige boeken zijn er geschreven, wat een rijkdom! Er is echt – en ik overdrijf niet- een nieuwe wereld voor mij opengegaan.

Ik ben lid van de openbare bibliotheek, waar heel wat mooie boeken te leen zijn. Maar sinds een jaar is de christelijke bibliotheek Bleiswijk geopend. De bibliotheek wordt gerund door vrijwilligers. Iedereen is daar van harte welkom. Je hoeft geen lidmaatschap te betalen, je leent een boek voor onbepaalde tijd en betaal 20 euro cent per boek per week. Kinderen kunnen gratis boeken lenen. Een catalogus met alle aanwezige boeken is verkrijgbaar voor één euro, deze wordt regelmatig aangevuld d.m.v. inlegblaadjes.

Ik vind dit echt een geweldig initiatief! De nieuwste christelijke boeken van bijvoorbeeld: Francine Rivers, Lyn Austin, Randy Alcorn,  Elizabeth Musser, Frank Peretti, Dee Henderson en nog vele andere christelijke boekschrijvers zijn hier te leen en er worden regelmatig nieuwe boeken aangeschaft.

De bibliotheek bevind zich in “De Rank” Kerkstraat 13 in Bleiswijk.                                      Openingstijden: dinsdag: 9.30 – 11.30 uur en op woensdag: 19.00 – 20.30 uur.
Ik zou zeggen ga eens geheel vrijblijvend een kijkje nemen, u bent van harte welkom voor een gratis kopje koffie, ook als u geen boeken leent.

Om u en jij op ideeën voor boeken te brengen, gaan we op deze site bijhouden welke boeken er de moeite waard zijn om te lezen. Kijk daarvoor in het Hoofdmenu bij het item 'Lees eens een boek!' . Hebt u of heb jij ook een boek gelezen waarvan je vindt dat iedereen het zou moeten lezen? Stuur even een mailtje, dan zetten we het erbij!

Veel leesplezier!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com