Menu Content/Inhalt
Geniet van de lente!
donderdag 04 mei 2006

We hebben meivakantie en genieten van prachtig mooi weer. Het begon maandag nog wat nat, maar nu kunnen de winterkleren echt weer achter het schot en de zomerkleren worden weer uit de mottenballen gehaald. Alles wordt gepast en doorgeschoven, lekker gemakkelijk met vijf knullen. En dat terwijl dochterlief 20 centimeter gegroeid is en alles nieuw moet. De ramen gaan weer open, een frisse wind waait door het huis. De schoonmaakhormonen gieren door mijn lijf! Heerlijk het is weer lente, alles groeit op het moment twee keer zo hard in de tuin, helaas ook het onkruid! De tuin is trouwens in deze tijd van het jaar op z’n mooist, één groot kleurenpalet en nog fris.

Image

Ook de koolmeesjes hebben het voorjaar in hun kleine bolletjes en vliegen af en aan. Ze huren bij ons een huisje in de tuin. Met bekjes vol takjes en ander mogelijk bouwmateriaal wordt het huisje gevuld. Tja, in mei leggen alle vogels tenslotte een ei. Maar met de verlate lente zijn ook zij een beetje uit hun doen en wat laat met het bouwen van hun nestje. Vroeg in de morgen, lang voor de wekker ons wakker rinkelt en de krant op de mat valt, dringt het gezang van de zorgeloze vogeltjes die hun Schepper loven de slaapkamer al binnen.

Dit is de heerlijkste tijd van het jaar. De dagen gaan weer lengen en zon geeft nieuwe energie, we kunnen weer lekker buiten vertoeven. De kinderen zijn wat van slag, nu ze plotseling niet meer voor de tv of computer mogen, maar verplicht buiten moeten spelen, voor de nodige mitavientjes. Tja, wat hebben we ook alweer buiten te spelen? Hutten worden weer gebouwd, schommels weer opgehangen en ook de hengels worden weer onder het stof vandaan gehaald. Halve broden verdwijnen als voer in de sloot en helaas vloog gisteren de viskoffer met inhoud erachteraan. Een boos kereltje, geheel buiten zinnen, wierp de koffer van zijn broer in de plons!

Image

Maar ondanks deze tegenslag kregen ze beet, onze vissers en hebben tot tweemaal toe een flinke karper gevangen. Wel geteld 47 centimeters lang! Ons vissertje sloeg groot alarm toen hij een derde karper niet de baas kon en zelf bijna in de sloot werd getrokken.  De hele familie moest erbij te pas komen en het schepnet van de buren (de visspecialisten van de weg) werd erbij gehaald. Zelfs de man des huizes kwam het bedrijf uitgerend om zich in het visdrama te mengen. Maar helaas, het tuig brak en de arme karper zwemt nu met een zilverglimmende haak rond. Wat een dierenleed! Ach wat bezielt een mens toch eigenlijk, uren turen naar een dobbertje en dan in één ruk zo’n prachtige niets vermoedende vis met een weerhaak door zijn lip uit het vrije water trekken. Zullen we de rollen eens omdraaien? Zeg nou zelf: zou u het lekker vinden zo’n haak door uw bovenlip?

Image

Afijn mocht u ooit een karper tegen komen met een haak door zijn lip, dan is hij vast en zeker afkomstig van de Albert van ’t Hartweg te Bleiswijk. Geef hem dan een kusje voor de pijn en bied hem ons welgemeende excuses  maar aan. Geniet van de lente en dank God de Vader voor het wonder van de schepping!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com