Menu Content/Inhalt
Op dieet?
donderdag 11 mei 2006

Donderdag 11 mei 2006

ImageZo, even tijd om uit te puffen en mijn weblog te bestijgen. Drukke weken zijn het. Mooi weer, bloemen die qua prijs en aantal de pan uit rijzen, grond stomen en dan ook nog de inlossing van een belofte. Of moet ik zeggen het uitvoeren van een voornemen... Ik ben het kasdek aan het schoonspuiten. De binnenkant wel te verstaan. Hard nodig, want het mos ging tussen de aluminium roeden groeien. Een hogedrukreiniger met lange lans is daar een probaat middel tegen: zo'n 30 liter water per minuut heeft het gewenste effect. Zaterdagmorgen om zes uur begon ik, tot verdriet van de omwonenden. 't Schijnt namelijk nogal herrie te maken... Na een kwartiertje wist ik ook weer waarom Mozes ondersteuning voor zijn armen moest hebben indertijd. Geen pretje om continu boven je hoofd te moeten werken. Maar ja, daar word je hard van is mij vroeger gezegd.

Tjonge jonge, wat werden Ineke en ik verrast gisteren. Klonk om half tien tijdens het radioprogramma de Gouden Uren ineens onze naam in de ether. Een uur later zouden er drie plaatjes worden gedraaid ter ere van onze aankomende verjaardagen. En dat alles aangevraagd door de onvolprezen Aad Keijzer. En ja hoor, om half elf was het zover. Tot uit Limburg kregen we vervolgens reacties op deze verrassing. Er was er een bij die had verstaan dat we 40 jaar getrouwd zouden zijn... En het nummer The head and the heart van Chris de Burgh zorgde bij een ander welhaast voor natte ogen. Wie had dat kunnen denken. Aad, nogmaals hartelijk bedankt!

Over het stomen gesproken. Ik overweeg om een dieetcursus te ontwikkelen waarbij gebruik wordt gemaakt van grondstomen. Het is echt een ideaal middel om overtollige kilo's kwijt te raken. Neem ik mezelf als voorbeeld. Zondagavond schoon aan de haak 94 kilo. Ja, ik weet het, u zou het niet zeggen, dank u, nee, het zijn niet de botten, ook niet de lengte, het zit in de diepte en in de geweldige spiermassa's die slechts voor Ineke zichtbaar zijn. Maar goed, op woensdagmiddag stap ik opnieuw op de weegschaal: 90 kilo, op het streepje af. Vier kilo kwijt in nog geen drie dagen, wie wil dat nu niet?

Bij het Elysium hebben ze vast ook stoombaden en allerlei ander vermaak, maar ik weet zeker dat u bij ons veel goedkoper uit bent. Wij bieden u een dagprogramma met 's morgens om zes uur eerst een half uur kettingen sjouwen en stoomzeil klaarleggen. Vervolgens een uur of zes bloemen snijden, op de knietjes want dat leert je om nederig te blijven. Na de middagmaaltijd kunnen de kettingen van het hete stoomzeil af en wordt het zeil op een hoop getrokken waarbij de heerlijk geurende stoom vrij komt. Als toetje wordt er vervolgens tot vijf uur de tijd volgemaakt met matricariaplantjes poten.

O ja, als u geluk hebt dan besluiten we om het zeil alvast klaar te leggen voor de volgende dag. Dan laten we u de genoemde kettingen over de kokend hete grond verslepen. We garanderen u daarna een hartslag van rond de 130. Een Turks stoombad is er niets bij. Wedden dat u in een dag al twee kilo kwijt bent? Niet teveel drinken 's avonds, anders zit het er zo weer aan...

Ik krijg er al zin in, u ook?

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com