Menu Content/Inhalt
Recordhoogte
dinsdag 23 mei 2006

Dinsdag 23 mei 2003

Misschien word ik vervelend, maar ja, het is nu eenmaal bijzonder: Gisteren, maandag dus, kocht een koper op Bloemenveiling Aalsmeer twintig emmers Matricaria Baya voor de prijs van 53 eurocent per stuk... Voor ons een absoluut hoogterecord, niet voor Matricaria in het algemeen, want de afgelopen weken is het een aantal malen gebeurd dat de soort die het meest op kamille lijkt voor meer dan zestig cent per tak van eigenaar wisselde.

Het is werkelijk ongekend. Om te beseffen hoeveel geld het is reken ik met zulke prijzen nog weleens terug naar de 'oude' centen en dan kan ik er helemaal met mijn pet niet bij. Ruim meer dan een gulden per steel, om een kleur van te krijgen... En dat allemaal omdat zondag in Frankrijk Moederdag wordt gevierd. Cést la vie.

Het is net als met schilderijen, als je rekent hoeveel het kost om een exemplaar te maken dan begrijp je niet waarom mensen miljoenen over hebben voor zo'n 'kunstwerk'. Het heeft natuurlijk met originaliteit te maken, de naam van de schilder en uiteraard een stukje kwaliteit in kleur en lichtval. Bovendien moet het om een schaars product gaan, welnu, dat is bij de meeste dure schilderijen het geval. Kopieën worden niet echt gewaardeerd. En dat alles gekoppeld aan het feit dat er mensen zijn die barsten van het geld, zie daar de verklaring voor zonnebloemen die geschilderd het veelvoudige opbrengen van hun natuurlijke collega's.

Gekopieerd wordt er op zaalvoetbalgebied wel... Voor het derde achtereenvolgende jaar is de FC Matricaria tweede geworden in de bedrijvencompetitie van Sporthal Rijneveen in Bleiswijk. Weer slaagden we er niet in om de goede lijn van het begin door te zetten tot het eind. Er is al haast sprake van een Zoetemelk-syndroom... Gelukkig wisten we zaterdag wel de finale van het bekertoernooi te winnen, dus dat vergoedde nog iets.

Sam was daar ook bij aanwezig en de uitreiking van de beker maakte toch wel erg veel indruk op hem. Ik heb nadien al een keer of vier van hem moeten horen dat ik toch wel een hele goeie ben met zaalvoetbal want 'pap, u hebt de beker gekregen, dus u bent de beste'...

Kijk, daar kunnen eurocenten voor Baya en miljoenen voor zonnebloemen niet tegenop: Zulke uitspraken zijn goud waard!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com