Menu Content/Inhalt
Oranje-koorts?-gekte!
donderdag 25 mei 2006

ImageHeeft u al gehoord van de oranje epidemie? Bent u al besmet? Waar ik het over heb? Oranjekoorts! Televisie, radio, krant, tijdschriften noem maar op, iedereen en alles heeft er last van. Alles wat de klok slaat is oranje! Onderlaatst hoorde ik iemand mopperen, er is geen afspraak meer te maken, want de WK staat voor de deur en de oranjekoorts overheerst alles en we mogen geen wedstrijd missen! Ook de oranje industrie is in volle gang. Zelfs oranje koeien met je eigen reclame kun je laten maken, bij de soep van honig kun je je eigen oranje voetbalshirt bestellen met zelf gekozen rugnummer en je eigen naam. Mijn schoonzus kocht een oranje buggy. Zelfs Kees heeft het helemaal te pakken en loopt nu al met een oranje T- shirt met het opschrift “Hup Holland Hup” gekregen van een vertegenwoordiger.

Wat is er nog meer te koop? Oranje sloffen, oranje krabpalen, oranje toiletpapier, oranje frontjes voor je mobieltje, oranje huisnummerbordjes, oranje ochtendjassen afgezet met tijgerbont en vul zelf maar aan! De supermarkten kleuren al langzaam oranje met speciale vla, koekjes, chips en brood. Fabrikanten springen op de hype in met uitingen als: 'We maken chocola van ze' en 'hap Holland hap'. Vooral A-merken spelen in op de gekte zoals Coca Cola en Heineken. De totale extra omzet zal afhangen van hoe ver Nederland komt. Hoe verder Nederland komt, hoe hoger de omzet bij de supermarkten. Men denkt dat vooral kant-en-klaarmaaltijden in juni gewild zullen zijn. Gedurende 20 dagen zullen er drie wedstrijden per dag zijn te zien.

Werkgevers die tijdens het WK voetbal plotsklaps hun ziekteverzuim omhoog zien gaan, kunnen zich zelfs verzekeren tegen de 'oranje-koorts'. Verzekeringsmaatschappij SEZ biedt bedrijven een ziekteverzuimpolis met WK-dekking. Onvoorstelbaar toch, het moet niet gekker worden.

Zelfs de TPG post doet er aan mee, het bedrijf heeft nu nog een rode merknaam maar zal overgaan in de oranje naam TNT. Wat ooit eens een trots staatsbedrijf was, is nu te grabbel gegooid aan de markt. Oranje zou zogenaamd internationaler zijn, het krachtige rood is vergeten. Er is zelfs een prijs uitgeloofd voor het woonhuis met de mooiste oranje gevel en de mooist versierde straat.

Zelfs de huisdieren ontkomen niet aan de oranje koorts. Honden en katten krijgen oranje shirts aan of worden oranje gespoten. Oranje cavia’s, kanarie’s zijn te koop. Toen we vorige week onze vissenkom wilde vullen en daarvoor naar het tuincentrum gingen werd er zelfs reclame gemaakt voor goudvissen elftallen, waar je er maar tien van hoeft te betalen. We kochten er trouwens maar twee. De dierenbescherming maakt zich grote zorgen. Tijdens de WK worden de dieren misschien nog wel goed verzorgd, maar na de WK? Wordt de kanarie misschien losgelaten, die het vervolgens dan te koud heeft en het niet overleeft. En de goudvissen worden door het toilet gespoeld en komen vervolgens in het riool terecht.

Oranje niet één van mijn favoriete kleuren, maar je ontkomt er niet aan, of nu wil of niet. Alles kleurt oranje, alles denkt oranje, alles verdient met oranje, iedereen eet oranje, kleed zich oranje, ja noem maar op! Naar mijn idee noem je dit niet oranjekoorts die toeslaat! Maar oranje gekte! Ik weet niet hoe het u vergaat maar wat mij betreft laat ik mij hierdoor niet besmetten en zeker niet gek maken. Alhoewel…….we hebben twee oranje goudvissen gekocht, Jansen en Jansen en het is nog maar net de vraag of zij het WK overleven. Want zelfs onze oranje kater Lot heeft er lucht van gekregen en is waarschijnlijk ook besmet met de oranjekoorts. Hij zit geregeld met zijn pootjes om de kom heen te loeren naar zo’n oranje Jansen en steekt al likkebaardend zijn kopje in de kom. Zouden we ons hier tegen kunnen verzekeren?

ImageImage

Heeft u ook last van die oranje-koorts-gekte? Dan wens u ik beterschap en veel sterkte toe!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com