Menu Content/Inhalt
Peper-duur-dol-fijn-dagje!
Weblog Ineke
maandag 21 oktober 2013

ImageVorige week ging ik even bij een oudere dame bij ons in de gemeente een kopje koffie drinken. Ik kwam de huiskamer binnen en zag op de salontafel een kaart liggen. Een prachtige exotische dame met lange, blonde, lokken, zwom onder water, vergezeld door twee dolfijnen. In sierlijke, rode letters stond er AquaBella te lezen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt. Toen we even later gezellig aan de koffie zaten, zei de gastvrouw: ‘Oh, kijk hier een bon… ik dacht misschien wat voor jou en je jongens?’ En ze duwde de bon onder mijn neus.

Dolfinarium Harderwijk. Piraten, zeerovers, dolfijnen, zeeleeuwen, de wereld van de zee, bioscoop-film-theater, 'n dol dagje dolfinarium. Met maar liefst 10 euro korting per persoon en bovendien een gratis patatje met mayo. Aangezien de herfstvakantie voor de deur stond stopte ik die bon maar wat graag in mijn tas. We waren er ooit met ons gezin geweest. Maar dat was wel erg lang geleden. Bart en Sam waren daar klaarblijkelijk nog niet bij. Zij konden zich er in elk geval niets van herinneren. Dus zo togen we gedrieën, vanmorgen vroeg richting Harderwijk. Op de parkeerplaats kocht ik van de verkeersregelaars netjes een dagkaart voor de parkeerplaats en stopte het kaartje zorgvuldig in mijn portemonnee. En vrolijk stapten we het park binnen.

Regelrecht naar 'De Piratenbende' in het Zotte Zeeleeuwentheater. De naam zegt het al: een zeeleeuwenshow! Nou, berg je waardevolle spullen maar op! Want als de gulzige piraten het vissersdorpje binnenkomen, roven ze alles wat los en vast zit. Heel spannend om te zien en geweldig leuk aangekleed. Vervolgens waren we natuurlijk heel nieuwsgierig naar het vernieuwde Dolfijndomein met de nieuwe AquaBella show. Daar moesten we wel even voor in de rij. Maar we hadden een prachtig plekje en het was de moeite waard.

De lichten gingen na een poosje uit en op het grote nieuwe scherm dat de achtergrond van het podium vormt, begonnen de eerste kleuren uit te stralen. In het daarop volgende halfuur werden we getrakteerd op beelden van ijskappen, regenwouden en savannes. Aqua Bella neemt de toeschouwer namelijk mee op een reis over de wereld, waarbij hij kennismaakt met al het moois dat Moeder Natuur heeft te bieden. De voorstelling werd, uiteraard, omlijnd door spectaculaire sprongen van de dolfijnen.

Hierna zorgden we voor de inwendige mens, aten we - in het zonnetje- heerlijk gratis frieten met mayo. Ondertussen werd het programma goed bestudeerd, want er was natuurlijk geen show die we wilden missen. En zo bezochten we de hobbeldebobbelshow, de haaibaaishow en de snorrrrrshow. En natuurlijk gingen we op kraamvisite bij een pasgeboren dolfijntje. En zo vloog de dag dol-fijn voorbij. Hoogste tijd om huiswaarts te gaan. We kochten nog snel een ansichtkaart, met de groeten vanuit Dolfinarium, voor de schenkster van onze kortingbon en zochten onze auto op. Daar wachtte ons een minder fijn souvenir van deze zo gezellige dag uit! Een dikke prent van mijnheer de veldwachter uit Harderwijk. Vol verbazing las ik de prent… een bekeuring van maar liefst 56,80 euro, omdat ik geen parkeerkaart op mijn dashboard had liggen. U weet wel, die ik veilig in mijn portemonnee bewaarde, omdat ik dacht dat het een uitrijkaart was. En ik was duidelijk niet de enige. Ik zag namelijk nog veel meer van die onaangename, wapperende, witte prenten onder de ruitenwissers van andere parkbezoekers. Welkom in gastvrij Harderwijk!!! Bedankt hoor!!!!

Stampend liep ik de receptie van Dolfinarium binnen, ik had natuurlijk geen poot om op te staan. Gewoon mijn eigen domme schuld. Daar ging mijn korting, werd het toch nog een 'peper-duur-dol-fijn dagje’. Uiteraard ga ik er morgen direct werk van maken en proberen deze prent ongedaan te maken. Ik heb de parkeerkaart, mijn pinbon en banktransactie, bewijsmateriaal genoeg! Maar daar trapt meneer de veldwachter vast niet in.

Maar één ding staat vast, het Dol-fijne-dagje pakt niemand ons meer af!!!

Image
 

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com