Menu Content/Inhalt
Op bezoek bij de Koninklijke HVV
vrijdag 18 november 2005

Vrijdag 18 november 2005 

Een aantal malen per jaar speel ik met de Old Boys (een 'ouwemannenteam van Soccer Boys) een aantal voetbalwedstrijden tegen andere talenten op leeftijd. Zo, dat staat eigenlijk wel mooi. En vanavond waren we te gast bij de Koninklijke Haagse Cricket en Voetbalvereniging aan de van Hogenhoucklaan in Den Haag. Voor wie wel eens rechtsom naar Scheveningen gaat, het ligt ruim voor de gevangenis aan je linkerhand.

Hier ruik je de geschiedenis...

Een club met historie. De cricketafdeling opgericht in 1878, de voetballers begonnen vijf jaar later. Let wel: Pim Mulier introduceerde het voetbal in 1879 in Nederland, dus de sport stond toen nog in de kinderschoenen.
Het is ook aan alles te merken dat het een oude club is. Ik ben de afgelopen jaren in heel wat sportkantines geweest, maar zo één als hier vind je nergens. Klassiek ingericht, met heel veel glimmend houtwerk, oude platen en foto's aan de muur, echt schitterend om naar te kijken. Zwager Paul zou genieten...

Geniet mee...

Bij zo'n oude club zou je het niet verwachten maar toch is het zo: Ze hebben twee kunstgrasvelden. Niks geen praat van 'we zullen het gras opvreten', want je komt met een hap zwarte rubberkorrels weer van het veld af. De liefhebbers van de ouderwetse sliding zullen het niet fijn vinden, je ligt echt helemaal open als je je laat gaan. Maar voor iemand die net als ik gewend is om in de zaal te voetballen is het heerlijk: het veld lijkt wel een biljartlaken.
En dan de kleedkamers... Nee, niet van binnen. Van búiten. Een plaatje. Oordeel zelf maar:

Nee, echt, dit zijn de kleedkamers!

Het was werkelijk heerlijk weer om te voetballen vanavond. Windstil, wel wat frisjes, een graad of 4, een beetje koeienmist en dampende voetballers. Jammer dat ik daar geen plaatje van heb geschoten. Omdat onze gemiddelde leeftijd een flink stuk lager lag dan die van de tegenstander konden we vrij gemakkelijk winnen: 1-3. En daarna, traditie, met elkaar nog even een pilsje/colaatje gedronken.
Dit voorjaar is de return. We kijken er al naar uit.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com