Menu Content/Inhalt
Operatie Zalm
zaterdag 07 oktober 2006

Bleiswijk 2 oktober 2006

Beste K.B.S. 5 Baret,

We hebben geen tijd te verliezen. Een orkaan heeft het eiland ‘Zalm’ volledig verwoest. Huizen zijn ingestort, rivieren overstroomd en een deel van het eiland is afgesloten van de buitenwereld. De regering van ‘Zalm’ heeft Nederland om steun gevraagd. Omdat Nederland al heel lang goede banden heeft met ‘Zalm’, zendt de Landmacht een speciale eenheid uit om de helpende hand te bieden:
De K.B.S. 5 Baretten. Het eiland ‘Zalm’ ligt 1840 zeemijlen ten noordoosten van Roodvonk. Momenteel wonen er zo’n 15.000 mensen, verspreid over het hoofdstadje Streptokok en een kleinere nederzetting Stafylokok.

Je opdracht:
Voordat de Landmacht kan helpen, moet de situatie op ‘Zalm’ onderzocht worden. Hier ga je zo snel mogelijk mee beginnen, maar eerst willen we weten of je over enkele militaire basisvaardigheden beschikt.

Je eerste opdracht is:
zaterdag 7 oktober om 14.00 uur te verschijnen
op de militaire basis Albert van ’t Hartweg 25
te Bleiswijk natuurlijk in je militaire klofje!

Daarna volgt nader bericht over de operatie. Tot die tijd kun je alvast de kaart van het eiland bestuderen. Bewaar hem goed, want je zult hem nog hard nodig hebben!

Bij het vallen van de avond, na een maal van brak water, beschuiten en ingezouten vlees, word je door onze tank, gesloopt en afgetraind weer thuisgebracht.

Tot snel,
Sergeant Rik van Egmond.

Met dit belangrijk bericht werden de vrienden voor Rik z’n  verjaardagsfeestje uitgenodigd. Ik kan wel zeggen dat het een zeer serieuze aangelegenheid was. Er werd hard getraind en geoefend om de militaire basisvaardigheden onder de knie te krijgen.

De training bestond uit 8 missies die volbracht moesten worden. Iedere baret kreeg een envelop, met daarop een nummer en daarin een missie. De envelop moest zorgvuldig bewaard worden, liefst in de onderbroek!

Eén voor één werden de missies volbracht. Opdrachten bestonden uit training balanceren, camoufleren, marcheren, salueren, tokkelen, bom zoeken en onschadelijk maken, eten van zoute kaken en drinken van brak water. En natuurlijk kwam het wapen gebruik ook aan de orde. (Blaaspijpen). Alle missies werden goed volbracht, dus een ieder ontving natuurlijk het vel begeerde briefje ‘het legerdiploma’. De feestgangers werden huiswaarts gebracht. Ietwat slonzig, nat, en afgemat zaten de jonge baretten stilletjes onderuit gezakt achter in ons militaire voertuig. Maar voldaan! Toen we weer de dam opreden bij ons huis, zei Rik; 'mam, 't was vet cool mijn legerfeestje'. Na een flinke douchbeurt, is de sergeant onder de warme wol gekropen en ik hoef u niet te vertellen waar hij nu over droomt......

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com