Menu Content/Inhalt
In rep en roer!
dinsdag 24 oktober 2006

ImageHet is zo ver..........Bart z'n tand is eruit! Hij draaide en wiebelde al heel wat dagen in zijn mond. Zondag in de kerk probeerde Bart de tand eruit te wrikken. Maar gelukkig is dat niet gelukt. Leuk tijdverdrijf in de kerk.

Klaas is daar ook zo goed in, tanden en kiezen los wrikken, korstjes los krabbelen en hij regelde zelfs eens bloedneus. Met als gevolg een bloedbad, oma (waar ze meestal naast zitten) direkt in rep en roer. Zij duikt dan in haar tasje voor een doekje tegen het bloeden en een snoepje als troost.

Gisteravond laat gebeurde het, Bart poetste zijn gemaal en riep ineens: 'k Heb hem doorgeslikt.' Rik snelde toe en vroeg: 'Wat heb je doorgeslikt?' Waarop Bart antwoorde 'Mijn tand, hij is eruit!' Rik inspecteerde de boel, greep de tandenborstel, die natuurlijk onder het bloed zat. Maar nee hoor, geen tand te bekennen. Rik reageerde lachend; 'Tja, die zit nu in je buik, morgen bij het doen van je grote boodschap, maar even goed omkijken en misschien even prakken?' Dit moest Bart wel even verwerken en hij keek nogmaals in de spiegel, naar het gat dat achter was gebleven in zijn kleine mondje. Tjonge hij was helemaal onthutst en samen liepen we naar de slaapkamer.

Maar wat kraste daar toch zo onder mijn slipper? Ik keek onder mijn zwarte zool en ja hoor, daar stak een heel klein glinsterend pareltandje uit mijn zool. 'Kijk nou eens Bart' riep ik uit 'hier heb ik je tand.' Trots als een pauw pakte hij hem van mij aan en liet hem vervolgens aan Kees zien. Daarna werd hij voorzichtig opgeborgen, netjes in zijn tandenpotje. Want als Bart later een kaal, tandeloos, oud kereltje is, dan komen ze misschien wel weer van pas... Gelukkig kon hij nu rustig gaan slapen!
Weltrusten lieve Bart!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com