Menu Content/Inhalt
'Nell'
dinsdag 24 oktober 2006

Zo af en toe huren wij wel eens een DVD uit de bibliotheek. Zo hadden wij ook vanavond een filmavond en kwamen we onder de indruk en genoten we van de film 'Nell', een prachtige film. Een echte aanrader!

Een film die je niet in de koude kleren gaat zitten. Met in de hoofdrol 'Nell' gespeeld door Jodie Foster.

Diep in de bossen van Carolina wordt een oude vrouw dood aangetroffen in haar hut. Zij stond in het naburige dorp bekend als kluizenaarster. Niemand kende haar en slechts weinigen hadden haar zelfs maar gezien. Haar boodschappen werden bezorgd door een jonge man, die het pakket op veilige afstand van haar hut neerlegde.

Wanneer de arts Lovell (Liam Neeson) komt kijken wat er is gebeurd, ontdekt hij in de hut tevens een meisje. Het meisje is als de dood voor hem, maar kan niet weg. Ze is opgegroeid in de hut.

Observatie
De arts besluit haar te gaan bestuderen. Ze spreekt geen bekende taal, maar een mengelmoes van bijeengeraapte klanken. De plaatselijke universiteit eist echter dat het meisje opgenomen wordt ter observatie. Ze zou zichzelf niet kunnen redden, en de universiteit stuurt daarom één van haar voornaamste onderzoeksters. Paula houdt er echter wat andere methoden op na dan Lovell. Zij krijgen drie maanden om te onderzoeken of het natuurmeisje op eigen benen kan staan.

De media
Lovell weet het vertrouwen te winnen van Nell, zo heet het meisje. Hij leert iets van haar taal, en merkt dat dit is voortgekomen uit de gebrekkige taal die haar moeder sprak. Nell's moeder was namelijk tijdens een brute verkrachting half verlamd geraakt en was door het spraakgebrek dat hiermee gepaard ging niet in staat om Nell goed Engels te leren.

Al gauw blijkt de strijd niet meer tussen Lovell en Paula te gaan. De massamedia hebben er natuurlijk al lucht van gekregen dat er een zogenaamd 'natuurkind' in hun buurt te vinden is. Paula en Lovell moeten alle zeilen bijzetten om de prachtige levenswijze van Nell te beschermen.

Tja, hoe het verder afloopt? U moet het gewoon zelf bekijken...

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com