Menu Content/Inhalt
Architectonisch
vrijdag 03 november 2006

ImageZoals u misschien al weet werken wij op school over kabouters. De afgelopen week begonnen we met een best zware klus en maakten wij een paddenstoel. Hieronder heb ik voor de aardigheid zelf een soort bouwplan gemaakt. Dus let goed op, want het is best moeilijk!

Benodigheden; één wcpapierrolletje, wit papier, rood papier, groen papier, schaar en plaksel met kwast.

Uitvoering:

Onderbouw:
Ik had eerst een wcpapierrolletje en toen had ik papier en toen moest ik hem helemaal insmeren met plaksel. Het wcrolletje in het papier rollen. Tja,toen waren er twee zijkanten te lang en moest ik die zijkanten in vouwen in het wcpapierrolletje.

Het dak:
De hoed uitknipen, keurig op de lijntjes die de juf had getekend. Overal plaksel doen binnen in de hoed en de hoed tegen het wc rolletje aanplakken. En toen moest ik er stippen op doen, hoeveel je bent zoveel stippen moest je er op doen. Dus vier!

Het gras:
En toen moest je groen nodig hebben voor het gras, daar moest je allemaal knippen in doen en aan de zijkanten plaksel doen en toen aan de paddenstoel plakken en toen was je klaar.

We zongen;  Op een grote paddenstoel rood met witte stippen.
                   Zat kabouter Spillenbeen, heen en weer te wippen,
                   krak zij de paddenstoel en met een diepe zucht 
                   allebij de beentjes hopla in de lucht.

                   Daar komt vader langpoot aan, 
                   rood met witte stippen....

Ik geloof dat ik nu even de tekst kwijt ben. Hoe ging die ook al weer? Nou ja, maandag maar weer even aan de juf vragen, 'k ben ten slotte nu lekker aan het weekend vieren. Afijn, als u nog een architectonisch (op de bouwkunst betrekking hebbend) klusje voor mij hebt, dan los ik dat graag voor u op!

Gegroet uw architect Sam van Egmond.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com