Menu Content/Inhalt
Blaren!
dinsdag 02 januari 2007

ImageDe allerbeste wensen voor het nieuwe jaar 2007!
Dat is een mooi begin voor mijn allereerste schrijven in het kersverse nieuwe jaar dat nog voor mij ligt. Af en toe hoor je nog een knal, maar het meeste vuurwerk hebben we weer gehad. Papa heeft er ook al over geschreven, vooral over dat vuurwerk en dat hij zo blij is dat ons niets is overkomen.

Nou, zal ik u eens iets vertellen?! Toen ik stoer met mijn zakje kindveilig vuurwerk met de grote jongens naar buiten ging.........u raadt het al? Was ik met een kwartiertje weer huilend en snikkend binnen om mijn kleine vingertje en duimpje te blussen. Ja, u leest het goed, ik raapte alleen maar een afgebrand sterretje op! 't Is toch koud vuur? Eerst heb ik m'n handje een hele tijd onder de stromende kraan gehouden. Toen dacht ik op een gegeven moment dat het over was, maar dat viel tegen. Zodra ik m'n handje niet in water koelde, ging het weer heel gemeen gloeien en branden.

Oma de Wit had een goed idee: 'Smeer er Calendulan op!' Zo gezegd zo gedaan. Maar dat ging ontzettend prikken, ik huilde dikke tranen van de pijn en dacht dat het nooit meer over zou gaan. Toch maar weer een kannetje water uit de keuken gehaald. Daar heb ik verder de hele avond met mijn gloeiende grijpertje in gesparteld, bij papa op schoot. Dus ik ben het nieuwe jaar begonnen met een kale bol en twee dikke blaren. Zo komt er iedere dag weer een kraaltje aan mijn levensketting bij.

Het leven is soms net een spel, een soort ganzenbord, dat speel ik graag met mama en mijn broertjes. Ganzenbord u kent het vast wel: Ga terug naar 'start', blijf in de 'put', als ik op die plaatjes terecht komt dan verlies ik al snel de moed en ben ik de grote spelbreker. Maar staat mijn pet de goede kant op en ga ik voor de wind langs gevangenis, put en doolhof, haal ik ze allemaal in dan lach ik ze uit en doet niemand me wat. Gelukkig leef ik niet als een gansje op zo'n speelbord want wat kunnen die dobbelstenen beroerd vallen. Gelukkig mag ik weten dat mijn leven niet geregeld wordt door een paar dobbelstenen! Maar dat mijn Vader in de hemel voor mij zorgt. Waar ik ook ga of sta Hij is bij mij! Vlak voordat de klok twaalf uur sloeg, las papa het voor uit de bijbel en zongen we met elkaar 'Jezus is de Goede Herder, Jezus Hij is overal, Jezus is de Goede Herder, breng mij veilig naar de stal.........'

De kalender is nog helemaal leeg en schoon. Of eigenlijk niet helemaal leeg.... Het allereerste wat er opgeschreven staat is - ja let op!- mijn verjaardag. Leg een knoop in uw zakdoek want het is echt waar, donderdag 4 januari word ik vijf jaar!!!!! Wat ben ik zenuwachtig zeg. De voorbereidingen worden al getroffen. 'Bijna jarig' is haast nog leuker dan 'jarig zijn'. Een meterslange verlanglijst maken, diner samenstellen (spinazie met kippenpootjes) en wie komt er op m'n feestje? Wat zal ik op school trakteren? Tjonge ik moet er helemaal van zuchten en heb vlinders in mijn buikje, nog twee nachtjes ik kan er bijna niet van slapen! Maar als ik jarig ben -dat weet ik zeker- laat ik me lekker verwennen en heb ik het de hele dag voor het zeggen! En zeg nou zelf met zo'n dag in het vooruitzicht, ga ik ondanks m'n kale bol en twee dikke blaren, toch spetterend het nieuwe jaar beginnen?

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com