Menu Content/Inhalt
Tricolores
vrijdag 10 mei 2019

ImageHallo kopers,

Tijd om even bij te praten. De hectiek van Moederdag is weer voorbij. Wat een gekkenhuis hè? De bloemen leken niet aan te slepen! Af en toe hoorde ik jullie al klagen dat het duur was. Want wie verdient er dan nog geld aan? Hm, ik zeg niks…

Ik moet meteen even m’n excuses maken voor de foutjes van de afgelopen tijd. Door onze uitbreiding met een derde tuin moesten er dagelijks heel wat meer aanvoerbrieven worden klaar gemaakt. En dan staan er soms ook twee of drie soorten op een kar. Dus dan kun je erop wachten: Veilden we witte voor gele matricaria en andersom. Daar worden jullie niet blij van, dat snap ik wel. Ik doe mijn best hoor, maar ja, ik word ook al een dagje ouder. En voor de tweede keer opa. Dank je!

Regelmatig hebben we jullie nu ook aan de telefoon. Want de directe verkoop is door de grotere aantallen ook toegenomen. Verbazingwekkend trouwens hoe lastig het is in te schatten voor jullie hoe graag jullie klanten zijn. Dan blijken er opeens 20 emmers tekort te zijn. Of wij die nog even kunnen leveren. Dat kunnen we natuurlijk, maar in de klokvoorverkoop waren ze toch echt goedkoper geweest. Anticiperen jullie nog wel op de markt? Of leveren jullie alleen maar wat er in die webshops wordt gekocht? Jullie willen geen dozenschuivers worden genoemd, maar soms lijkt het er wel op. De voorraad staat bij de tuinders en jullie vinden het prima. Waar is toch die handelaar van vroeger gebleven die met z’n bloemen een risicootje nam?

Nog even over die prijzen. Als het duur is, ga dan niet zielig lopen doen tegen een kweker. Als je slechts geld heb voor een Skoda loop je ook niet binnen bij een Audi-dealer. Dat heeft geen zin. En er komen heus andere tijden. Wacht maar tot het zomer is.

O ja, en dan nog wat anders. Er zijn 3 soorten matricaria. Een bloemist wil graag tricolores hebben. Maar wij gaan ze niet mengen. Da’s nou net een mooi klusje voor jullie. Toegevoegde waarde toch? Gelukkig zijn het er maar 3.

Hé, tot de Franse Moederdag!
Groet, Kees.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com