Menu Content/Inhalt
Bakfeestje
vrijdag 12 januari 2007

Vandaag vierde ik mijn eerste verjaardagsfeestje, tenminste voor mijn echte vrienden dan. Mama had bedacht dat het wel leuk zou zijn een bakfeestje te geven. En we hebben er wat van gebakken hoor! Er kwamen 3 vriendjes en 2 vriendinnetjes. Eerst hadden ze de cadeautjes verstopt en moest ik ze opzoeken, 't was een flinke klus. Maar zeker de moeite waard! Daarna hebben ze voor mij gezongen en kregen we een rose koek met brandend kaarsje. We bliezen ze met z'n allen uit, het was een forse storm in de keuken. Natuurlijk kregen we ook iets om de dorst te lessen.

ImageImageImage 

Daarna gingen wij als echte bakkers aan de slag. De schorten werden voor gedaan, de mouwen werden opgestroopt en het deeg gekneed. Af en toe verdween er een stukje zomaar in onze mond en onder de tafel ..... Maar verder bakten we allerlei soorten koekjes zoals, vlinders, bloemen, sterren, klokjes, biggetjes, appeltjes, peertjes, hartjes enz.. Ik denk dat we bijna een uur hiermee bezig waren. (Behalve ik, ik had meer deeg in m'n buikje dan op de bakplaat).

Image

Vervolgens moesten de koekjes ook nog versierd worden. Afijn het werd een prachtig kleurig geheel met al die kersen, amandelen, snoephartjes, fun hagel en oranje hagel. Vervolgens werden er drie bakplaten in de oven geschoven en konden wij eindelijk met een zakje chips even uitrusten...... maar niet lang. Want de doosjes van de banketbakker moesten versierd worden met stickers. Na dit klusje zijn we allemaal - na een kijkje te hebben genomen in de oven- even een frisse neus gaan halen buiten.

ImageImage

ImageImage

ImageImage

In de schuur hadden m'n grote broers een ontzettende hut gebouwd in de vorm van een boot. Ik was natuurlijk de kapitein en op deze boot hebben we met alle bemanningsleden geschaft. Een broodje knakworst, een krentebol en een vingerhoedje kwark. Tja, mama vind die danoontjes altijd zo klein, maar ik vind ze gewoon lekker!

ImageImage 

Na deze boottocht, gingen we weer aan wal en was het officiële moment aangebroken. De keuring van de koekjes...... Iedereen kreeg een dikke voldoende en een bakdiploma uitgereikt! Natuurlijk moest dat diploma ook echt ondertekend worden door de enige echte bakkers. Als erkenning van de echte bakkers kregen we allemaal een blikje met koekvormpjes mee en onze eigen gebakken koekjes om thuis te laten proeven en bovendien mochten we ons eigen op maat gemaakte schort ook houden. Nou, ik kan u wel vertellen, dat zo'n feestje heel vermoeiend is maar ook heel gezellig! We hebben er een gezellig feestje van gebakken.

ImageImage

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com