Menu Content/Inhalt
Bakker Bart
zaterdag 20 januari 2007

Hoera 7 jaar! Afgelopen maandag 15 januari vierde Bart z'n verjaardag. Hij heeft er weer een gezond en gelukkig levensjaar op zitten. Met dankbaarheid aan onze Hemelse Vader, Hij zorgde weer voor hem en bewaarde hem voor alle grote gevaren die onze kleine kerel kunnen overkomen.
Natuurlijk hoort daar ook weer een feestje bij voor zijn schoolvrienden. En tja, wat moesten we nu weer voor creatiefs en sportiefs bedenken...... Het werd een bakfeestje en ik ging op herhaling, -zie bakfeestje Sam.- Maar dit keer bakten we geen koekjes maar om het wat moeilijker te maken echte appeltaartjes. Ik houd namelijk niet van mannnen die er niets van bakken..... Dus jong geleerd is oud gedaan?!

ImageImageImage

Alle ingrediënten stonden al klaar, dus mouwen opgerold, schorten voorgeknoopt, handen gewassen en zo gingen we aan de slag. Nadat alles door elkaar gemikt was, werd het een gezellige kneedbende. Hier en daar verdween een stukje deeg in de mond of op de vloer, maar 't mocht de pret niet drukken. Daarna moesten de appels er aan geloven en werden zij met gevaarlijke messen aan mootjes gesneden. Ook moesten daar natuurlijk de rozijnen en kaneel doorheen. Alles werd in het blikje geboetseerd en het zag er echt fantastisch uit!

ImageImage


De mannen bakten ze bruin als echte ervaren bakkers. En tja wat wil je met een bakkertje van der Breggen erbij.....? ImageDie weet van de hoed en de rand. De appeltaarten werden vervolgens met z'n negenen in de oven gepropt om daar een uurtje te garen. Nu konden de bakkertjes in de dop even uit gaan blazen buiten en een balletje trappen. In de schuur werd vervolgens het één en ander gegeten, waar overigens eigenlijk geen tijd voor werd gegund. Na anderhalf uur kwamen ze toch maar weer eens een kijkje nemen in de oven.  En echt waar, het resultaat mocht er zijn! De jonge leerling bakkertjes gaven zichzelf allemaal een tien voor de vorm, lucht en de kleur. Maar de smaak, tja dat moesten ze thuis maar uitzoeken. 

ImageImageImage

ImageImageImage

ImageImageImage 


Natuurlijk zijn ze allemaal met vlag en wimpel geslaagd en werden er echte bakdiploma's uitgereikt die officieel ondertekend moesten worden. Bakkertjes ik ben trots op jullie, jullie bakten er met elkaar een gezellig feestje van en jullie gedroegen je als echte heren en één dame. Met het schort voor en appeltaart in gebaksdoos met slagroom en bakdiploma werden ze allemaal weer thuis bezorgd. De muziek galmde door de straten; Bart dit is je verjaardag, je verjaardag gaat zomaar niet voorbij, want de jarige ben jij. Daarom zijn we ook zo blij en zingen wij hiep, hiep, hoera........!

Zo, en nu met de benen op tafel genieten van een appelpunt van de ambachtelijke bakker Bart!

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com