Menu Content/Inhalt
Ik ben verhuisd?!
donderdag 01 februari 2007

Ik kreeg vanmiddag een bijzondere brief , een wel heel bijzondere brief..... Ik stond tot m'n ellebogen in de spagettie, toen manlief Kees van het werken moe binnenkwam, met de woorden 'verklaar nader!?'. Hij had een open gescheurde envelop in zijn hand en gooide hem nonchalant op het aanrecht.... Een brief van de sociale verzekerings bank uit Rotterdam. Met de volgende mededeling:

Geachte mevrouw van Egmond,
Wij ontvingen het bericht dat u bent verhuisd.
(tjonge van wie?) Uw nieuwe woonplaats valt onder Vestiging Rotterdam van de SVB. ('k ben benieuwd?) Vanaf het 2e kwartaal 2007 verzorgen wij de administratie en betaling van uw kinderbijslag. (dat is fijn) Wij verzoeken u voortaan uw correspondentie aan ons toe te sturen. (begrepen!?)

Wij sturen u hierbij een nieuw wijzigingsformulier. (vijf kantjes!) Een verandering in uw gezinssituatie kan gevolgen hebben voor de hoogte van uw kinderbijslag. ( hoger of lager?) Geef een wijziging daarom binnen vier weken door aan uw SVB-kantoor. (En zo nog even verder...).

Hoogachtend,
Sociale Verzekeringsbank

Ik moet dus op het matje komen. De vraag is nu aan mij, waar vandaan en waar naar toe..... En waar moet de kinderbijslag op gestort worden? Wat een bak hé? Kees argwanend, kinderen in de stres, wie heeft mij die poets gebakken? Het is nog geen 1 april...Of willen ze me misschien liever kwijt, dan rijk zijn?! Dus zei ik;  'zal ik dan m'n koffers maar pakken?' En vroegen de kinderen vervolgens: 'welke jas wilt u aan, mama?' Nee hoor, allemaal onzin natuurlijk, voordat het voor de kerkenraad komt. Ik zou m'n kerel voor geen goud willen missen en trouwens die bloedjes van kinderen toch ook niet??????  Maar wel erg vreemd toch? Dit verhaal krijgt vast nog een heel lang staartje!
 
Hé groetjes, slaap lekker en morgen gezond weer op. Ineke.

Het staartje....
En ja hoor het verhaal krijgt inderdaad nog een staartje..... Vanmorgen toch eerst maar even gebeld met desbetreffende verzekeringsbank. De grootste sponser van ons gezin! Al spoedig kreeg ik een aardige dame aan de lijn. Ik noemde mijn kenmerknummer (ordernummer) en vertelde mijn verbluffende verhaal: over verhuisbericht, argwanende man, in de stress geschoten kinderen en de ingepakte koffers op de stoep!

En wat denkt u, ik ben inderdaad verhuisd (zonder dat ik het wist) en wel naar de gemeente 'Lansingerland'. Dit heeft alles te maken met de herindeling van de gemeente Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs en Bleiswijk. Voorheen viel ik onder de Sociale Verzekerings Bank in Leiden en nu door de herindeling onder Rotterdam. Dus ben ik waarschijnlijk niet de enige in Bleiswijk die deze onzinbrief ontvangen heeft!!! Tjonge, nog nooit zo'n gemakkelijke verhuizing meegemaakt, zonder klussen, soppen, pakken enzovoorts...........

Om het met de woorden van Bob de Bouwer te zeggen: Sommige compu's spuwen inderdaad ongecontroleerd brieven uit! Zonde van al dat papier en bovendien verspilde energie en stress bij arme man en kinderen!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com