Menu Content/Inhalt
Circus Okido was groot succes
vrijdag 02 februari 2007

Vanavond was het dus zover. De grote avond, ons optreden als circus 'Okido'! Vanmiddag nog even de puntjes op de i gezet. De schuur ingericht als echte circuszaal, slingers, podium, attributen en we hadden zelfs een tribune opgebouwd. Natuurlijk moesten we ook nog wat acts oefenen. Bart liep bijna nog een hersenschudding op, doordat hij plots door zijn dunne armpjes zakte, toen hij op zijn handen stond. En ik kon niet meer uit de vuilcontainer klimmen..... Ik dacht nog bij mezelf hoe komt het allemaal terecht??? Vervolgens werd ik ook nog tot tweemaal toe gebeld, door mensen die natuurlijk niet meer wisten hoe laat het begon en of er ook nog wilde dieren kwamen. Maar afijn, toen mochten we de pakken aantrekken en begon het er zo langzaam aan echt op te lijken. De schmink maakte het af en uiteindelijk de heerlijke kriebelpruik, (weer wat haar op m'n bolletje).

Image

Om kwart over zeven kwamen de eerste gasten binnenstromen. Ik mocht in het loket bij de ingang de kaartjes verkopen en natuurlijk hadden we geen geld terug, want het is uiteindelijk voor een goed doel. Al snel stond er een lange rij en moesten er veilingemmers bij gesleept worden om iedereen van een zitplaats te voorzien. Heel de weg zat verstopt en het verkeer raakte ontregeld. Opa, oma's, tantes, ooms, neven, nichten, vrienden, vriendinnen zelfs helemaal uit Bergschenhoek en ook de overburen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen. Ach, tja zeg nou zelf, zo'n unieke buitenkans laat je toch niet aan je neus voorbij gaan, daar wil je gewoon bij zijn!

Image

De kassa werd gesloten en we klommen met bibberende beentjes op het podium achter het gordijn. De voorstelling kon beginnen, de muziek ging aan en het gordijn schoof open..........We kregen meteen al een daverend applaus terwijl we nog niet eens iets gedaan hadden. Clown Elisabeth en clown Rik heetten het 31-koppige publiek van harte welkom, met de volgende tekst: Komt dat zien, komt dat zien! Hooggeëerd publiek, let op! Nog nooit beleefde u zo'n circusvoorstelling! Lachen, gieren, brullen zult u deze avond. U valt van de ene verbazing in de andere. Bij ons Circus 'Okido' vindt u het allemaal terug. Gezelligheid ten top met de superclowns Elisabeth, Bart, Sam en ik, Rik. Fijn dat u allemaal gekomen bent. Het doel van ons optreden vanavond is -en dat mag u vooral niet vergeten-  het ‘waterputtenprojekt’ in Benin. Daar doen we het allemaal voor. Nu genoeg gekletst, laten we snel beginnen. Ik wens u heeeeeel veeeel plezier!

Image

We zongen ons zelfgemaakte lied; 'Wij zijn circus Okido.....' Elizabeth speelde op het keyboard, Rik op zijn gitaar en ik trots op mijn trommel die ik vanmorgen gekregen had van tante Tini Keizerwaard. En Bart die speelde niets, want die kan gewoon geen noot lezen. Vervolgens voerden we onze acts op zoals nekjongleren, clownenvoetbal, de verstoptruck in de rijdende container, de ballon die kapot geschoten werd enzovoorts.

ImageImage

Ik vond mezelf wel erg leuk en ging er spontaan nog wat bij improviseren en het viel mij best mee om de clown uit te hangen. Nou en het publiek vermaakte zich kostelijk met ons! Ze deden spontaan de wave en riepen niet anders dan 'we want more'. Natuurlijk hadden we ook een pauze ingelast in ons programma, om de dorst te lessen en de maag te vullen.

Image 

Het publiek kreeg popcorn, cakejes, koffie, thee en limonade. Wij konden niet eens tot rust komen Imagewant het publiek stond al weer te trappelen om verder te gaan, dus hebben we ze nog een halfuurtje vermaakt en toen moesten we ze toch echt naar huis sturen. Het was een groot succes! We kregen een staande ovatie. Het feest zat er helaas op. Snel zijn we naar binnen gegaan om onze inkomsten te tellen en wat denkt u, er zat maar liefst twee-en-tachtig euro vijftien in de pot! Namens de inwoners van Benin (waterputtenprojekt) wil ik u hartelijk bedanken voor dit geweldige bedrag. We dronken er nog een borrel op en gingen toen moe maar voldaan naar onze warme bedjes.

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com