Menu Content/Inhalt
Jostiband + HCM
zondag 11 februari 2007

ImageBLEISWIJK - Op 10 februari 2007 vond een prachtig concert plaats met het bekende Jostiband Orkest op een speciale locatie in het groene hart van Zuid Holland. Het Hollands Christelijk Mannenkoor uit Berkel en Rodenrijs onder leiding van Arjan Breukhoven zorgde voor een goede vocale aanvulling op het muzikale Jostiband Orkest. Aangezien mijn vader al jaren enthousiast en trouw lid is van dit 150 koppig tellende mannenkoor, kochten Marjan en ik een concertkaart en gingen we een kijkje nemen en ons oor ten luister leggen.

ImageHet geheim van het Jostiband Orkest blijft een raadsel. Als grootste muziekformatie van verstandelijk gehandicapten ter wereld musiceert de groep uit Zwammerdam al meer dan veertig jaar met groot succes. Het orkest geeft concerten, treedt op in binnen- en buitenland en niemand kan verwoorden waarom en hoe het Jostiband Orkest zoveel enthousiasme, zoveel ontroering en zoveel emoties weet los te maken.In de eerste plaats zijn daar de orkestleden die ondanks hun handicap vol vuur musiceren. Zij wekken verwondering en bewondering op bij het publiek.

ImageVerstandelijk gehandicapten weten met hun muzikaal optreden de zaal fantastisch te vermaken en er gebeurd van alles wat normaal gesproken bij een concert niet gebeurd. Want dan moet alles netjes en stijlvol verlopen! Ook de dirigente rent van hot naar her om de muziek in goede banen te leiden. De muzikanten worden met veel liefde en geduld begeleid en gesteund door een speciaal team. Dat is misschien wel het geheim van het succes. Het was in één woord geweldig! Ook Marjan vond het een fantastische avond. Zo onbevangen, spontaan, enthousiast en vooral echt! Wat een Koningskinderen, prinsen en prinsessen we zijn trots op jullie!

Image

(zoekplaatje; waar oh, waar zit mijn vader? Voor de winnaar ligt er een prijs klaar!)Ook het Hollands Christelijk Mannenkoor mogen we niet vergeten. Wat een volume kwam daar uit. Zij brachten een heel gevarieerd programma ten gehore. Naar hen hebben wij met veel plezier geluisterd. Dus (o)pa we zijn ook trots op u en wensen u nog veel zangplezier en gezellige concerten toe. Binnenkort 10 t/m 14 mei 2007 zullen ze zelfs als koor gaan zingen in Engelse kathedralen. Zeg pa als u nog iemand zoekt die uw koffers moet sjouwen? Wil ik wel mee, dan kunnen we daar direct mijn verjaardag vieren. Ja, ja ze timmeren aan de weg, want het mannenkoor komt geregeld ook op de TV bij ‘Nederland zingt’.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com