Menu Content/Inhalt
Ontbijt bij Ikea!
donderdag 22 februari 2007

ImageHeerlijk, ik heb vakantie! Daar was ik echt aan toe, na al die hoogspanningsdagen van ziekte en vermissing. We hebben al van alles gedaan...... en het weer zit ook lekker mee. Mama weet soms van gekkigheid niet wat ze met ons aan moet. Zo zijn we vanmorgen vroeg voor de lol met z'n allen gaan ontbijten bij Ikea. We wilden eerst in pyjama gaan, maar we hebben ons toch maar bedacht, mama zei 'we hebben al bekijks genoeg'. 

U weet wel, Restaurant & Café Welkom bij IKEA Delft. Het woonwarenhuis vol wooninspiratie voor de hele familie, slimme oplossingen én fantastische aanbiedingen. Smikkelen en smullen...  Ook voor het ontbijt kun je hier met je hele familie terecht tussen 9 en 11 in het restaurant op de 1e etage en hier vind je ook je heerlijke gratis kopje koffie tussen 9 en 10 en dat allemaal voor maar één euro.

ImageImageImage

Dus iets voor negenen vertrok de familie van Egmond samen met tante, nicht en neefjes Breugem (12 man sterk!) richting Ikea voor een stevig ontbijt. We keken onze ogen uit bij het ontbijtbuffet! De borden werden vol geladen met allerlei luxe broodjes, een eitje, volgens Hendrik 'zondagse' boter (roomboter), kuipjes jam, ham en kaas. Zeg maar gerust borden met een kop erop! De ogen waren dus weer groter dan de maag. Want ja, als je voor één euro kan pakken wat je wil, dan laad je natuurlijk je hele bord zo vol mogelijk! Een meneer -met open mond en grote ogen- stond al die inhalige nichtjes en neefjes van mij te bekijken.... ik schaamde me best wel een beetje! De meneer stormde naar mijn mama toe en vertelde dat je toch echt maar drie broodjes mocht pakken! Alles wat je extra pakt moet je ook extra betalen! En Rik en Klaas hadden er volgens mij wel zes op hun bordje liggen... ik dacht nog 'wat een boeren'! Mama greep met een rood hoofd in..... Toen alles eindelijk afgerekend was konden we aan één hele lange tafel plaats nemen. Natuurlijk werd er ook voor dit Ikeaontbijt de handen gevouwen en eerst gebeden. De mensen om ons heen keken hun ogen uit en mama maar zeggen je moet toch wat in de vakantie? Ach de mensen vonden het eigenlijk wel een orgineel idee en wij ook.

ImageImageImage 

Afijn de broodjes werden gesmeerd, de eitjes gepeld en we zetten ons Ikea ontbijt zelf in elkaar. We smulden en smikkelden. Van lieverlee liep de één na de ander van tafel en werd er gespeeld in het speelhoekje. Ikea is overal op ingesteld. Zo heb je dus een moederhoekje, daar kunnen de baby's gevoed worden, een babyverzorghoek, een speelhoek, een leeshoek, een toilethoek enzovoorts. Binnen de kortste keren waren al onze kinderen verdeeld over deze hoeken, terwijl tante Arina en mama nog lekker een bakkie koffie namen. Intussen werd de winkel geopend en stroomde het restaurant leeg. Tante Arina en mama maar doorkletsen samen.... en zonder dat zij het door hadden hebben wij toen alle tien de benen genomen. We gingen allemaal verschillende kanten uit. Een paar naar de roltrap en lift, een paar de winkel in en een paar naar het kinderspeelparadijs...... Totdat de moedertjes dachten dat ze ook maar eens moesten opstappen om een kijkje te gaan nemen in de winkel. De resten van het ontbijt werden ingepakt voor Job ons werkpaard. En daar stonden ze toen dus samen moederziel alleen, met alleen de tien jassen nog van ons!

ImageImageImage

Ze gingen slim als ze zijn regelrecht naar de infobalie en lieten ons alle tien omroepen. Zo van; 'Ding, dong, willen Gijs, Anne, Bram, Hendrik, Sophie, Marjan, Klaas, Rik, Bart en Sam zich zo spoedig mogelijk bij de ingang melden?!' En nogmaals klonken al onze namen luid door de luidsprekers van Ikea. Dat was echt een geweldig gehoor. Mama en tante Arina stonden ons op te wachten bij de infobalie, natuurlijk helemaal niet bezorgd! Van alle kanten kwamen wij aanrennen en binnen vijf minuten waren we weer helemaal compleet. Tjonge, het hoeft helemaal niet zo bijzonder te zijn om te genieten, er was in elk geval weer een halve vakantiedag voorbij! En de volgende vakantie doen we het vast nog een keer! Ikea bedankt voor het geweldige ontbijt, voor maar één eurootje hebben wij een hoop lol gehad! Groet Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com