Menu Content/Inhalt
Enerverende zaken!
vrijdag 02 maart 2007

Ja, ja daar ben ik weer..... 't was een enerverende week (moeilijk woord hé) voor zo'n kleine knul als ik. Tja, dat heb je als je de jongste bent van zes koters op een rij. Maar laat ik maar snel beginnen met mijn verhaal, 'k heb zoveel te vertellen. Ik ben weer fijn naar school geweest, 'k had er echt zin in. We werken op dit moment over boerderijdieren en vooral jonge dieren. Dus afgelopen donderdag mocht Koos (Homeloos) met mij mee naar school. Leuk joh, hij mocht zomaar los lopen in de klas en iedereen vond hem zo schattig. Natuurlijk mochten alle jongens en meisjes mijn vriendje even vast houden. Misschien neem ik volgende week wel een kip mee, we zullen nog even zien.

Vandaag had ik weer lekker een ADV dagje. En voor wie het nog niet wist, op vrijdag komt altijd mijn dikke vriendin 'tante Adrie' zij zorgt ervoor dat de kantine weer even flink gepoetst wordt. Want ja, die tuinders die maken er altijd weer een vieze bende van. Ik ben tante Adrie haar rechterhand en boen altijd lekker met haar mee. Echt ze weet niet wat ze zonder mij zou moeten beginnen, ik ben haar steun en toeverlaat! We praten altijd honderd uit, aan mij kan ze echt alles vertellen.

Maar deze dag begon een beetje anders dan anders. Vanmorgen vroeg rond een uur of acht was er weer eens een verdwaalde vrachtwagen bij ons op de weg..... Hij dacht even bij ons te keren. Achteruit stak hij de werft op, dat lukte allemaal prima. ImageMaar toen hij dus de andere kant de weg weer op stak en een flinke poep gas gaf, nam hij het hek, de brievenbus en de lamp van de dam mee...... Mama rende naar buiten, wild zwaaiend met haar armen en ze riep iets van 'sallemanders, sallemanders.....' en met de vlam in de pijp was de truck vertrokken en keken wij hem al snel in z'n bolle bips! Mama rende vervolgens naar binnen om papa te bellen. Papa rende op z'n klompen naar buiten en zette met onze auto de achtervolging in. Het was net een film, echt waar! De vrachtwagen had een wit nummerbord, dus waarschijnlijk was het geen Medelander. Papa had de vrachtwagen al snel ingehaald en probeerde in z'n allerbeste Duits de vrachtwagenchaufeur -die uit Tjechië kwam- te vertellen wat een ontzettende ravage hij bij ons thuis had aangericht! Gelukkig hoefde papa niet te gaan schelden zo van: Galasék nog an toe, ik geef je een Grygéra op je Nedved. Nee, de chauffeur in kort broekje en T-shirt ging gewillig met papa mee en vroeg zelfs of de politie er niet bij moest komen. Afijn de verzekeringspapieren werden netjes ingevuld en hopelijk loopt alles verder met een sisser af, want tja dat moeten we dus maar afwachten!

En dan het laatste wat ik wil vertellen..... als me dat gaat lukken zonder te lachen. Echt ik heb er nog een zere buik van. Ik heb in geen tijden zo gelachen, de tranen met tuiten biggelden over mijn magere wangen, m'n broek bijna nat en m'n buikje schudde ervan, wat een hillariteit!!! U bent natuurlijk erg nieuwsgierig wat er nu gaat komen, nou ik zal het dan maar vertellen. 'Papa heeft zijn snor er stiekem afgeschoren'. Ik wist echt niet wat ik zag, wat een blote billen gezicht heeft hij nu. Ik vroeg meteen of hij nu een ballerina is. Na 15 en een half jaar heeft hij het nu dus echt gewaagd, tjonge 't is wel even wennen. Ik had papa natuurlijk nog nooit zonder snor gezien. Maar het maakt hem toch wel wat jonger. Nou is't waar of niet, heb ik weer veel meegemaakt? Nu ga ik maar weer eens lekker uit rusten van al die enerverende zaken. Morgen heb ik een feestje van een kleutermaatje van mij, dus moet ik weer fris en vrolijk zijn. Op naar het volgende avontuur.

Lieve groetjes van Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com