Menu Content/Inhalt
Tante Dora op bezoek!
donderdag 08 maart 2007

ImageVandaag was het zover….. Dora mocht mee naar school. Gisteren had ik haar hokje al klaar gezet  met een bakje legmeel en een bakje strooivoer. Vanmorgen was ik dus al vroeg uit de veren, want ja Dora mag mee naar school. We hebben snel ontbeten, tanden gepoetst, tas ingepakt en alles ging sneller dan ooit! Afijn alles stond klaar voor vertrek, dus Dora kon uit het kippenhok gelokt worden. Mama deed het deurtje open en al snel kwam ze aan getippeld….. We hadden een teiltje water neer gezet om even de voetjes van tante Dora te wassen. Want als je op bezoek gaat moet je er wel piekfijn uitzien.

Dus de voetjes werden gewassen, nageltjes geknipt, veren geborsteld en gefönd, kammetje recht opgezet en mevrouw zag er keurig uit, om door een ringetje te halen. We maakten even wat afspraken over goede manieren –doet mama ook altijd met mij- zoals niet te hard tokkelen, geen kindjes pikken, met bekje dicht eten, geen natte scheetjes laten en vooral geen eitje leggen in gezelschap, want dat is echt ongehoord! Dus tante Dora ging in haar hokje en mocht voor in de auto zitten want anders kwamen er vouwtjes in haar deftige japonnetje. Ze keek met lang gerekte nek haar donkere kleine kraaloogjes uit en hield alles goed in de gaten. Ze had wel zin in een uitstapje en voelde zich bevoorrecht want haar zusters moesten thuis blijven in dat saaie kippenhok. Bovendien is het ook nog nationale vrouwendag!

ImageImage 

Al snel waren we op school in de klas. Ik was natuurlijk beretrots dat ik mijn tante Dora mee mocht nemen en aan mijn juf en al mijn kleutergenoten mocht voor stellen. De kinderen begonnen direkt te fluisteren over Dora’s grote kam op haar hoofd en zelfs de juf vroeg zich af of onze tante niet een oom was. Mama zei al snel ‘tante Dora is toch echt een dame, om precies te zeggen een echte Barnevelder’. Onze meid verschoot van kleur en keek ietwat bescheten uit haar oogjes door al deze beledigende uitlatingen. Ze had zichzelf nog wel zo keurig opgedirkt. En dit viel haar vies tegen!

Maar ik zei ‘rustig maar hoor, ik zal voor je zorgen en dicht bij je blijven, ’t komt allemaal goed, je bent mijn tante Dora’. Het is ook niet niks hoor, ineens in zo’n kleuterhok te belanden met kakelende kinderen… En echt ze gedroeg zich als een voorbeeldige lady. Geen lelijk getok of gepik of andere ongemanierde kunsten. Onder het bijbel verhaal hield zij zelfs keurig eerbiedig haar snaveltje dicht.

ImageImage

Gelukkig kreeg ze ook nog even rust, toen alle kleuters een luchtje gingen scheppen. Blijkbaar zat er bij tante Dora toch iets dwars en dacht ze bij haar zelf ik zal die vlegels eens een poepie laten ruiken en laten zien dat ik een echte tante bent -terwijl ik het haar nog zo verboden had- …. We kwamen allemaal weer binnen en wat lag daar naast mijn trotse tante Dora een ei een prachtig glimmend gaaf ei! En ’t was of ze wilde zeggen: ‘Tok- tok – tok zie je wel ik ben een echte dame, domme vlegels’. Ik ben maar niet boos geworden, want iedereen was zo verrast! En als klap op de vuurpijl:

Sprak Dora peinzend tot het ei:
‘Wie was er eerder ik of jij?
De wijsbegeerte mag misschien
op deze vraag geen antwoord zien,
maar ik heb, nog nooit een ei
wat men ook mag zeggen,
een kip zien leggen.

Wat een brutaliteit zeg…

ImageGelukkig heeft ze zich na dit incidentje keurig gedragen. En al snel ging de bel en mochten we allemaal ons jasje aantrekken om naar huis te gaan. Ik mocht de kinderen allemaal nog verrassen met een gekookt tovereitje, gele, groene, blauwe, rode en oranje gekleurd. Die kip die deze eieren heeft gelegd was vast een beetje dronken! Dus maatjes krijg je na het eten van dit eitje de hik? Dan zat er in het ei vast een bessentic.

Toen we thuis kwamen stonden al de zusters van tante Dora haar al op te wachten. Ze begroeten haar enthousiast en vroegen haar de oren van haar kop. En tante Dora? Ze kwam niet uit gekakeld en sprak schande, schande van al die brutale kindertjes….. Voorlopig gaat ze niet meer uit! Zelfs niet op de internationale vrouwendag, lekker puh! En wie zullen we de volgende week mee nemen?

Groetjes Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com