Menu Content/Inhalt
Denk na wat je doet!
donderdag 15 maart 2007

Woensdag was het biddag voor ‘gewas en arbeid’. Voor ons, de kinderen die ‘s avonds nog niet mee gaan naar de kerkdienst, werd er een speciale kinder-bid-middag gehouden in de kerk. Het thema was ‘Denk na wat je doet!’ En tja nadenken doen we natuurlijk ieder moment van de dag… Maar nadenken wat we doen? Dat helaas niet altijd. 
De hele kerk stond vol met afval en Mama mocht de juf uithangen en nam ons helemaal terug naar het begin en dan bedoel ik het begin van alle tijden…. Er was geen aarde, geen hemel alles was woest en leeg! En toen zei God: ‘Ik ga een prachtige wereld maken’. En zo gebeurde het ook. God schiep de hemel en de aarde. In zes dagen maakte God de hemel en de aarde. Licht en donker, de blauwe lucht en de wolken. Het land en het water, bomen, bloemen en planten. De zon, de maan en de ontelbare sterren voor de nacht. Ook maakte God de vissen in het water en de vogels in de lucht. Ook kwamen er dieren op het land en als allerlaatste schiep God de mensen. Ja, als allerlaatste maakte God het aller mooiste wat Hij maken kon: een man Adam en een vrouw Eva. Zij mochten genieten van alles wat God had gemaakt en zij mochten ervoor zorgen zo goed ze konden. En God zei: ‘Jullie zullen kinderen krijgen en jullie kinderen zullen kinderen krijgen en…… dan zullen er vanzelf genoeg mensen komen om voor die prachtige wereld te zorgen.

Image

Hij liet Adam en Eva zien wat Hij allemaal voor hen gemaakt had. ‘Dank U’ zeiden ze, 'de wereld is prachtig om in te wonen.' En God zag dat het heel goed was! En zo ben ik uiteindelijk ook geschapen door God en geboren op deze prachtige wereld. Om van de wereld te genieten maar er ook zo goed als ik kan voor te zorgen! Hé, is dat een wonder? Zeg, ik ben een wonder weet je dat? We gingen er ook over zingen. En toen zei mama: ‘Maar ja, hoe is het nu zoveel jaren later met de prachtige wereld die God heeft geschapen?........

Ziet de wereld er nog steeds zo mooi uit, is het nog steeds zo goed?........ Nee. Waar is het toch fout gegaan?............ Een van de kinderen wist er alles van. Van die lelijke slang die tegen Eva fluisterde dat ze van die ene boom moest eten. Maar God had gezegd dat dat niet mocht…. En zo gebeurde het dat Eva en Adam samen van die vruchten aten en toen was ineens alles niet zo mooi meer! Wat was dat zonde en de zonde kwam in de wereld, veel verdriet, lijden, pijn en de wereld bleef niet zo mooi als de Here God hem gemaakt had. Het wás goed! Nú kwam de dood in de wereld. De mensen gaan allemaal hun eigen gang en leven hun eigen leventje en denken vaak alleen maar aan hun zelf. Waardoor de wereld waarop we leven en de lucht die we inademen steeds vuiler wordt, wat zonde! Zo had de Here God de Schepper het toch niet bedoeld?

We moeten allemaal onze best doen om zo goed mogelijk voor de wereld te zorgen. Denk na wat je doet, zullen we het even flink hard tegen elkaar zeggen? Dus knoop het in je oren! ImageDenk na wat je doet. Het is heel jammer en verdrietig dat de wereld die God eens zo mooi gemaakt had niet zo mooi blijft. Maar we mogen weten dat als de Here Jezus terugkomt de Here God alles weer nieuw zal maken, de hemel en de aarde. De Here God heeft dat zelf aan ons belooft. Hoe ik dat weet? Dat staat allemaal in de bijbel te lezen. Wat zorgt God goed voor jou en mij als een hemelse Vader. Hij laat jou en de wereld nooit in de steek. Het werk dat Hij eens begonnen is zal Hij dan ook echt afmaken! Hoe zal dat zijn? Net zoals in het begin, wat misschien nog wel veel mooier en fijner! Dus knoop het in je oren ‘Denk na wat je doet!’

Natuurlijk heb ik niet alleen maar naar het eindeloos gebabbel van mama zitten luisteren.... Nee we hebben ook nog gezongen. ImageEen lied van Ernst, Bobbie en de Rest. 'Denk na wat je doet!' Er zaten er twee kinderen op de pineutstoel, die de boel op moesten ruimen. Gelukkig mocht ik blijven zitten op m'n lui-stoel en kon ik lekker toekijken. En de dia projektor was weer eens onder het stof vandaan gehaald, want we keken naar een diavoorstelling van Kees de Kort terwijl er een bijbelverhaal voorgelezen werd met als titel 'God maakt alles nieuw'. We hebben punten bedacht die de dominee mee kon nemen in zijn gebed en dat was wel een hele lange lijst! Aan het eind hebben we nog éénmaal heel hard geroepen 'Denk na wat je doet!'en daarna zijn we allemaal met een klein nepcontainertje snoep, een bladwijzer en een opgeruimd gevoel naar huis gegaan. Ik ben benieuwd hoe schoon Bergschenhoek en Bleiswijk er in de komende tijd uit gaat zien.... u ook? 
Groetjes, Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com