Menu Content/Inhalt
Lekker peuteren!
donderdag 22 maart 2007

ImageIn je neus peuteren, en het verkregen resultaat netjes opeten is een van de beste manieren om gezond te blijven, zo beweert een Oostenrijkse dokter las ik laatst op internet! Volgens de Professor zijn mensen die uit hun neus eten gezond, gelukkiger en waarschijnlijk meer in harmonie met hun lichaam. Volgens hem zou de maatschappij anders tegen neuspeuteren aan moeten kijken en kinderen moeten aanmoedigen het te doen. Dus peuteren we er lekker op los en lusten we er wel pap van!!

Met je vinger kom je op plaatsen waar je met je zakdoek niet in de buurt kunt komen, en zo kun je je neus veel schoner houden. En het opeten van de resten is een goede manier om het immuunsysteem van je lichaam te verbeteren. Lekker fris hé? Maar toen ik vanmorgen dus de kinderen naar school gebracht had en ik lekker met het radiootje aan weer rustig naar huis reed...... kwamen mij geheel andere berichten ter ore.

Uit onderzoek van het tijdschrift gezondNU blijkt dat meer dan negentig procent van de Nederlanders wel eens neuspeutert. De helft doet dit zelfs één of meerdere keren per dag. Mannen peuteren beduidend vaker dan vrouwen, 55 procent tegen 29 procent van de vrouwen. Vrouwen doen de resten netjes in een zakdoek, maar één op de drie mannen rollen er een balletje van en schieten dit dus gewoon weg! Vreselijk toch, bah wat zijn die mannen toch eigenlijk vies! Maar daar komt het, neuspeuteren kan ziekmakend zijn, en dat weet bijna niemand. Niks gezond!

Want, zo meldt de radio, een mobiel hygiëneteam onderzocht een groot aantal pinautomaten in heel Nederland op de aanwezigheid van de bacterie Staphylococcus aureus. Ja, daar duikt dat gevaarlijke beestje Staphylococcus weer op! Als u een trouwe lezer bent van onze site, weet u dat wij heel erg nare ervaringen hebben opgedaan met dit vreselijke beestje! Deze bacterie kan huidinfecties veroorzaken en is verantwoordelijk voor de beruchte MRSA-ziekenhuisinfecties. Ruim tien procent van de pinautomaten bleek besmet te zijn onder meer door de neuspeuteraars. Na het bekend worden van deze cijfers heeft één van Nederlands grootste banken onmiddellijk maatregelen getroffen.

Tjonge wat een schokkend nieuws, dat dat zelfs op de radio komt! Kees heeft er natuurlijk weer een smakelijke limerick over geschreven. Zelfs de tweespraak van vandaag -het favoriete spelletje van Kees op radio twee- ging erover. Namelijk "Twee neuspeuteraars horen dat ze bacteriën verspreiden. Zegt de één tegen de ander..."   Echt zo zout heb ik ze nog nooit gegeten.

Het wachten is op de onderzoeker die de voor- en nadelen van nagelbijten en oorpeuren gaat bestuderen en wat kunnen we nog meer bedenken? Tjonge wat zijn mensen toch een vieze.......

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com