Menu Content/Inhalt
Logeerpoes Snoes
zaterdag 24 maart 2007

Van de week kwam Snoesje het logeerpoesje weer bij mij logeren. Het was een gezellige boel. In het schriftje dat Snoes bij zich had schreven we al onze avonturen op, zodat hij de logeerpartij niet zal vergeten en de kinderen in de klas ook weten wat wij samen allemaal gedaan hebben. Wilt u het ook lezen?

Hallokidoki! Tjonge zeg deze week mocht ik logeren bij Sam en tante Dora de kip, ImageKoos het konijn, Eef en Saar de cavia's. Deze dierenvrienden van Sam zijn allemaal de afgelopen weken bij jullie een dagje op school geweest. Ze wonen daar echt heel gezellig in Villa Kakelbont. En ik heb het heel druk gehad. We hadden wel drie verjaardagsfeestjes en tussendoor heb ik veel TV gekeken en spelletjes gedaan op de computer. Ik heb er een muisarm aan overgehouden. Want die Sam speelt bijna nergens anders mee....

Zaterdag gingen we gezellig naar 'Boerderij het Geertje'. Het was daar een beestenboel. Er waren heel veel jonge dieren geitjes, kalfjes, biggetjes en konijntjes. Sam mocht samen met mij de geitjes een flesje geven en hij wist heel veel over de dieren te vertellen. Want dat heeft hij allemaal op school geleerd. Er werd wat afgeknuffeld met mij. Ik kreeg een knuffel van de geit, van de koe en een big hapte in m'n staartje en hij trok me bijna over het hekje het vieze stink hok in. M'n hartje klopte in m'n keel, maar gelukkig hield Sam mij stevig vast.

ImageImageImage 

Ook mochten we de dieren voeren samen met de boeren. We voerden al het vee. De paarden eten haver, de koeien een kropje sla, de ezels die hebben als toetje soms een bakje vla. De geiten bijten op een blaadje, de kippen die pikken in het rond, de honden eten wat ze lusten en de muizen eten van de grond. Het schaap wil alleen maar melk, de mussen alleen maar graan, de stier die eet als een dolle en de bok wil een banaan. Zo voerden we de hele middag, zo voerden we elk beest. We moesten heel goed onthouden of ze allemaal zijn geweest. Je moet het goed verdelen als je voeren gaat, want anders krijg je ruzie als je iemand overslaat!

ImageImage

Toen we weer naar huis toe gingen was ik ontzettend moe en viel ik bij Sam op z'n schootje pardoes in slaap. De mama van Sam vond me na het middagje op de boerderij wel heel erg stinken. Daarom mocht ik samen met Sam en Bart in een lekker warm bad met een hele grote laag schuim, er prikte wel wat zeep in mijn oogjes en we schreeuwden als varkens. Maar het was verder wel heerlijk, daar kikker je weer lekker van op.

Image 

Zaterdag gingen we op tijd naar bed, want 's nachts om twee uur moest ik samen met Sam alle klokken verzetten. De klok ging een uur VOORuit want de zomertijd ging in. Nu hebben we lekker iedere dag een uurtje langer licht en kan de lamp een uurtje later aan. Zo besparen we allemaal een heleboel elektriciteit! Goed hé! Ik vond het heerlijk om samen in Sam z'n bedje te slapen. We hebben al onze geheimen aan elkaar verteld tot diep in de nacht lagen we lekker samen te kletsen. We zijn echt hele dikke maatjes geworden. Tja, en nu zit de logeerpartij bij Sam er al weer bijna op en ga ik bij een ander kindje van de klas logeren. We hebben elkaar een kopje en een flinke lik gegeven en net als de vorige keer afgesproken nog eens een bakkie melk met room te slobberen. 
Miauw.....Lieve Sam, ik zal je niet vergeten, tot ziens en een likje van Snoesje.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com