Menu Content/Inhalt
Jubel het uit!
woensdag 04 april 2007

Ik vertelde u al eerder: ik ben blij! Donderdag komt mijn vriendinnetje spelen, helemaal uit Pijnacker. Ik zal geen naam noemen, want dan worden al die andere meiden weer zo jaloers! Ik heb er al maanden samen met haar om gezeurd bij mama. Maar dan was het dit en dan was het dat en dan was het weer dit en dan was het weer dat! Dus geen tijd! Want er moet gesopt, gestoft, gedweild, gelucht, gezogen, geraagd enzovoorts worden. Mama heeft echt last van de schoonmaak. Inmiddels is de badkamer van plafond tot de grond blinkend en vier slaapkamers keurig schoon!

Nu mocht ik het afgelopen weekend eindelijk een kaartje naar haar sturen, met de vraag 'wil je komen spelen?' Woensdag gelijk uit school, mag je mee.... enzovoorts. Dus ik dacht eindelijk, eindelijk gaat het gebeuren en ik telde de nachtjes. Maar ja, u zal het niet geloven. Natuurlijk wilde zij komen spelen, maaaaar háár moeder gooit natuurlijk weer roet in het eten. Want ze moeten zo nodig op woensdag op kraamvisite helemaal in Spakenburg. Dus nu weer dit! En dat kon dus gewoonweg weer niet doorgaan, snik! Maar mama heeft iets bedacht. Ze mag donderdagmiddag komen spelen, direct uit school. En dan mag ze blijven eten, want 's avonds gaan we naar de paasviering van school in de kerk in Berkel. Nou, is't niet geweldig? Er is weliswaar één nachtje bij gekomen, maar dat mag de pret niet drukken, ze komt! En even denken, 't is nog maar één nachtje slapen.

Ik loop te zingen en te fluiten..... Wat ik zing? Paasliedjes natuurlijk. 'Weet je dat de lente komt' en 'Judas het uit en prijs de Heer' Mama zegt trouwens dat het waarschijnlijk 'jubelt het uit' moet zijn. Maar ik weet het beter ik heb dit lied tenslotte zelf op school geleerd. We leren trouwens heel veel paasliedjes op school en de juf vertelt alles over het paasfeest. Ik weet er al heel veel van. Ik vertelde het allemaal aan mama. De Here Jezus werd gevangen genomen, ze moesten hem niet meer. Ze spuugden naar Hem, lachten Hem uit en sloegen Hem. Hij rende niet weg, schold niet terug, nee, het moest allemaal zo gebeuren. Ze trokken z'n kleren uit en gooiden met een dobbelsteen en wie zes gooide mocht het eerste een kledingstuk van de Here Jezus uitkiezen. Ze drukten een nepkroon van doornentakken op z'n hoofd en spotten met Hem, door te zeggen 'bent U nu de Koning?' Hij moest aan het kruis sterven en hing tussen twee rovers of misschien wel moordenaars. Waarom Hij? Alleen Hij kon dit moeilijke werk doen, want Hij had nooit iets verkeerd gedaan. Maar ik vertelde ook aan mama, je hoeft niet verdrietig te zijn want de Here Jezus bleef niet dood! Na drie donkere dagen, kwam Hij weer uit het graf! Maar waarom dan? Dat kon ook alleen maar de Here Jezus. Het grootste wonder dat de Hij ooit heeft gedaan! Hij heeft het gewonnen van de boze en van de dood. En zo redde Hij ons van de straf 'de dood' die wij verdienen.

En dat is nu pas echt paasfeest, het gaat over Jezus, die uit de dood is opgestaan om aan mensen zoals u en mij nieuw leven te geven! Vind u het niet geweldig! Dank U, lieve Heer Jezus! Dus jubel het uit en prijs de Heer! Ik wens u een heel fijn paasfeest en zegt het tegen iedereen die het maar horen wil: 'De Heer is echt opgestaan ook voor u!'

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com