Menu Content/Inhalt
Was ik maar een prinsje!
woensdag 11 april 2007

ImageWat een feest vandaag! Gisteravond toen ik naar bed toe ging en met Bart en mama ons kalendertje las, kwam Marjan naar boven stormen. 'Mama groot nieuws, Maxima is aan het bevallen'. Waarop ik zei: 'Wat, is Maxima gevallen?' Mama legde uit dat Maxima een kindje ging krijgen, maar dat het nog wel even kon duren. En ja hoor, een paar minuten voor tien uur werd er een nieuw prinsesje geboren! Ik vroeg vanmorgen vroeg aan mama 'en hoe heet ze?' Geen idee. Geen idee? Dat is een rare naam. Natuurlijk heeft het kersverse nieuwe prinsesje al een naam, maar wordt het als het goed is vrijdag op de televisie bekend gemaakt. Want dan gaat prins Willem Allexander zijn dochtertje aangeven bij het gemeentehuis in Den Haag. Want ze is in het ziekenhuis in Den Haag geboren.

Dus vanmorgen vroeg hebben we de vlag gehesen met wel te verstaan natuurlijk de oranje wimpel in top. Dus hangt de vlag en wimpel de hele dag al vrolijk te wapperen in de wind. Vanavond eten we beschuit met muisjes. Papa vertelde gisteravond: 'Als vanavond het nieuwe prinsje of prinsesje geboren wordt, dan zijn jullie morgen allemaal vrij van school, dat hoorde ik op de radio'.  Tja, was het maar zo'n feest. Het was natuurlijk weer een echt 'papa grapje!'

ImageIk trok vanmorgen heel toepasselijk natuurlijk m'n oranje shirt aan naar school en een heel bijzondere broek. Ja, een heeeeeel bijzondere 'lang-kort-broek. Een broek die tussen lang en kort in zit. Een lange pijp en een korte pijp. Leuk hé? Gisteren kwam ik thuis uit school en toen zat er een gat in m'n broek. Toen zei mama tegen mij: 'ga eens op de kruk staan' en toen knipte ze zomaar pardoes met een grote schaar m'n ene pijp eraf. Nu heb ik dus een heel bijzondere broek, met één lange en één korte pijp. Het zit wel lekker hoor! Kan ik alvast voorzichtig wennen aan m'n korte broeken voor de zomer. Dus trok ik vandaag deze nieuwe creatie aan naar school. Mama vond het eigenlijk maar een gek en armoedig idee. Maar ik wilde hem persé aan, het is tenslotte een heel bijzondere dag en daar hoort een bijzondere broek bij! De juf vond mijn broek natuurlijk echt fantastisch!

We hebben naar een foto gekeken van het nieuwe prinsesje op internet en haar vader en moeder gefeliciteert. Het is toch wel lastig dat ze nog geen naam heeft, nu moet ik iedere keer prinsesje zeggen en wat zal haar naam eigenlijk worden? Of beter gezegd haar namen. Meestal hebben ze een hele rij................. Loes, Anne, Margareta, Beatrixie, Wilhelmina, Emma tja, wat past er nu eigenlijk bij Amalia en Alexia? We zullen het nog maar even af moeten wachten.

ImageTjonge wat zou ik ook graag een klein prinsje willen zijn. Met geen halve broek, maar kleren van satijn. Een ring met een briljant en een gouden kroon. Mijn foto staat elke week wel in de krant! Ik zou wonen op een mooi kasteel, met eigen koets en een heel lief paard en elke dag dineren met verse slagroomtaart. Oh, stel je toch eens voor! Eindelijk op wintersport, of naar het verre Spanje op bezoek bij Sinterklaas, geweldig toch? Maar ja, mama zegt 'dan moet je wel op tijd naar bed en thee drinken met je pink omhoog.' Ik moet dan steeds m'n beste kleren aan en je haar moet altijd netjes zitten, dus nooit een pet van oom Bob op. Oh ja, je moet natuurlijk eten met mes en vork en ik mag nooit meer peuteren in mijn neus, want dat is ongehoord. Of laat je per ongeluk een hele harde boer, is iedereen in rep en roer. Ik denk dat ik toch maar heel gewoon een tuinderszoon blijf, dat is lang niet zo ingewikkeld en kan ik tenminste nog eens stiekem een windje laten en gewoon mezelf zijn!

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com