Menu Content/Inhalt
Peutersportschool
donderdag 01 december 2005

Ja, u zult het niet geloven……. Maar ik ben een echte Bof Piet!! Vandaag heb ik de Sint opnieuw ontmoet. Elke donderdag ga ik net als mama naar de sportschool voor peuters. Want ja, sporten is heel goed voor je peuterspieren. Ik zeg maar zo: Sport je lekker fit zodat er veel meer pit in zit! Sport u lekker mee, alleen of met zijn twee. Doe voor uw lol, met een wedstrijd mee. Als u springt en rent van ’t begin tot het end, dan voelt dat helemaal oké. Rek en strek, o het is te gek. Sporten is hartstikke fijn! Doe mee.

De klimpietDe gymjufDe hangpiet

We beginnen altijd met een warming up door een beetje met een bal te voetballen en over te gooien. Hierna worden alle ballen verzameld en gaan we met de moeders in de kring. Vervolgens doen we met elkaar, Jan Huigen in de ton, hoofd schouders knieën teen, we maken een kringetje en natuurlijk de zevensprong. Als de kringspelletjes voorbij zijn gaat het echte werk beginnen en springen we op de toestellen. Evenwichtbalk, wandrek, trampoline, lange mat, ringen, bok, kast, paard ja werkelijk waar alles maar dan ook alles wordt uit de kast gehaald…….

Sint met de kinderschaar

U raadt het al, toen kwam in eens Sinterklaas met zijn Pieter baas een bezoekje op mijn sportschool “Tarzan” brengen. De Piet was echt aan een uurtje sport toe, hij was zo stijf als een speculaas pop en had me een dikke bips. Hij had vast veel te veel pepernoten gegeten. Ik had heel toevallig mijn coole Piet pak aan vandaag. Daarom dacht ik laat ik maar in m’n stoute Piet schoenen springen en die Piet eens een lesje leren. Ik heb die Piet eens even een flinke poep laten ruiken! Het was werkelijk ongehoord, Piet was bang en durfde nog niet eens in het wandrek te klimmen. Ik dacht dat Pieten altijd zo lenig waren, zij klimmen toch immers als het maantje schijnt, bepakt en bezakt op de hoge hoge daken? Ik vind van mijzelf dat ik het nog niet eens zo slecht deed, misschien kan ik later ook wel voor de Sint gaan werken.

Commentaar overbodigSamen strooienOp het matje

Jammer van die rode ogen...Nou ik kan u wel vertellen: deze Piet maakte er helemaal niets van en klaagde na een half uurtje sporten over zere benen. Zelfs de Sint werd een beetje boos. We hebben veel halve liedjes gezongen, want ja zingen dat leren we tegenwoordig niet meer! Als de cooling down besluiten we altijd met de vogeltjesdans en dan ga ik echt uit m’n dak, Zwarte Piet trouwens ook! En als klap op de vuurpijl kregen we allemaal nog iets te snoepen, ja het was super cool! U begrijpt nu natuurlijk wel waarom ik vandaag een Bof Piet was.

Een kusje van de Bof Piet!

 

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com