Menu Content/Inhalt
Koeien en Kreeften!
maandag 23 april 2007

Ach ja zoals u zult weten, Kees en ik worden een dagje ouder. Zo waren wij al heel wat jaartjes geleden bij de tandarts voor de half-jaarlijkse controle en adviseerde onze tandarts toch maar eens voorzichtig Parodontax tandpasta te gaan gebruiken. ImageDe optimale verzorging? Dagelijks poetsen met Parodontax mond- en tandpasta is door de bijzondere samenstelling actief bij geïrriteerd tandvlees. Met een hoog gehalte aan mineraalzout en vijf plantenextracten wordt tandplak op een zeer effectieve manier verwijderd. Dagelijks poetsen met Parodontax zorgt ervoor dat het tandvlees weer in goede conditie kan komen. Door de intensief reinigende werking voelen de tanden en kiezen na het poetsen spiegelglad aan.
Aangezien we graag willen dat ons gebit nog een poosje zonder klachten mee gaat en onze tanden en kiezen er niet zomaar door omhoog kruipend, geïrriteerd tandvlees en pardoes uitvallen, toch maar braaf naar de drogist gesneld en de Parodontax aangeschaft. En dat was in het begin best even wennen. Want het hoge gehalte aan mineraalzout in de pasta is inderdaad flink te proeven en laat absoluut geen mintsmaak achter. Maar als je even doorzet wil je niet anders meer!

Wat wil nu het geval? Toen ik onderlaatst een actie verpakking Parodontax kocht zat er een aangename aanbieding in de verpakking. Daarop stond: Laat je verrassen door eerlijke en pure gerechten die op een authentieke manier worden bereid met natuurlijke ingrediënten en heerlijke dagverse producten. Kies voor een inspirerende workshop of een verrassend puur diner en geniet met z’n 2-en voor de prijs van 1. Kies uit: een inspirerende kookworkshop of een verrassend puur diner. Zo raakten wij dus vrijdagavond onder het mom van 'even de sleur doorbreken' bij Café Restaurant Koeien en Kreeften verzeild. Dit restaurant kun je vinden in Rotterdam op de Kop van Zuid, aan de overkant van het nieuwe Luxor theater. Waar die tandarts al niet goed voor is.....

Bij binnenkomst gaven wij al fluisterend aan: 'We hebben een Parodontax-bon.' Waarop het aardige meisje, met stralende Elmexlach, reageerde, iets te luid: 'Oh, u laat u graag verrassen met een Parodontaxdinertje?' Waarop wij wat schuchter knikten en meer niet. We werden netjes naar ons tafeltje geleid en het meisje vroeg vervolgens of er bijzonderheden waren. Ze doelde op allergieën, diëten enzovoorts. De volgende vraag was 'Zijn er gerechten waar u beslist niet van houdt?' Waarop Kees bluffend zei: 'Ik lus alles en laat me graag verrassen.' En ik ietwat verlegen: 'Beslist geen vis of schaaldieren!' (Gebrek aan m'n opvoeding?). Oh, dan moest er toch nog wel wat overlegd worden in de keuken.

We kregen al snel een heerlijk welkomst drankje en we keken eens wat rond. Het zag er gezellig en keurig uit en dat beloofde wat! Vervolgens kwam het meisje met een heerlijke carpaccio, waar wij beiden erg dol op zijn. ImageWe genoten en waren erg nieuwsgierig wat er verder op tafel zou verschijnen.... We praten wat met elkaar onder het genot van een wijntje over de naam van het restaurant 'Koeien en Kreeften' en ik zei nog dat is toch duidelijk niet alleen vis? En ik dacht nog 'k heb nog nooit een koe zien zwemmen. Toen kwam hetzelfde meisje richting onze tafel met twee grote borden. Daar kwam ons hoofdgerecht. Op het éne bord lag een prachtige biefstuk met aardappeltjes en groente. Op het andere bord lag een knoeperd van een rode kreeft, waarvan de scharen over de rand van het bord staken. De ogen van Kees werden groot en keken in de kleine oogjes van de kreeft. Hij draaide wat op z'n stoel heen en weer en vroeg me hoe ga ik deze eten? Nadat de friet en saus geserveerd werden, toch maar even dat aardige meisje gevraagd om een spoed cursus 'kreeft eten'. Ze vertelde dat ze nog wat gereedschap moest halen om de kreeft te kraken. En zo zat Kees dus ineens met een soort van notenkraker en haaknaald, de reuze kreeft te kraken en leeg te peuteren. Geregeld kwam het meisje even bij ons langs om te vragen of alles naar wens was. Waarop Kees al snel reageerde: ' 't Is veel gepeuter voor weinig vlees!' Maar het smaakte wel hoor, welliswaar gewoon naar alle andere soorten vis. Kees was al bang met een rammelende maag het restaurant te moeten verlaten.

En ik, ik genoot van de heerlijke malse biefstuk en dacht bij mezelf 'voor mij geen fratsen!' Toen het meisje nogmaals langs kwam, konden we het toch niet laten haar te vragen, ha, ha, ha, of ze ook met Parodontax poetste.... erg hé. Waarop ze reageerde: 'Oh, nee mij te zout en smerig! Geef mij maar Elmex, ik moet wel een frisse mintsmaak overhouden na het poetsen!' Waarop wij reageerden; 'Tjonge dus jij maakt geen reclame voor de Parodontax?' Waarna zij toch wel iets gekleurd weg liep. Vervolgens kregen we nog een heerlijk chocoladedessert. Goed voor het gebit, mier en mierzoet, maar wel lekker! We spoelden het met een capuccino weg en vroegen om de rekening. Breed lachend kwam zij graag de rekening op schoteltje brengen. Samen keken we de rekening na of we per ongeluk toch niet voor twee personen moesten betalen.... Maar het klopte er waren geen addertjes onder het gras. Dus geen kleine lettertjes gemist, want de ogen zijn ook niet meer wat ze waren. De rekening werd netjes betaald en we vroegen uit gekheid of we geen tandenborstels cadeau kregen. Helaas die konden er niet meer vanaf, dat viel wel een beetje tegen. Maar 't mocht de pret niet drukken, voldaan met heerlijk gevulde maag -die van Kees wat minder- verlieten we het restaurant.

De rekening met kassabon had Kees nog in zijn hand. Hij keek er nogmaals naar en toen viel zijn oog op een handgeschreven boodschapje onderaan de bon: 'Volgende keer weer kreeft?! Dan gaat het vast een stuk beter. Groetjes Liset.' Ik moest er hartelijk om lachen en zei tegen Kees ik weet niet wat jij doet, maar ik houd het toch maar bij de koeien.' Parodontax bedankt, ik heb in elk geval genoten! Kees, jij ook?

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com