Menu Content/Inhalt
Bollen, bollen en nog eens bollen!
vrijdag 27 april 2007

ImageKeukenhof staat volop in bloei. Er is geen park in de wereld waar de lente in al zijn kleur en fleur zo losbarst als in de Keukenhof. Miljoenen bloembollen staan volop in bloei en toveren de grote variatie aan tuinen en tuinstijlen om tot een prachtig lentesprookje. Keukenhof is nog geopend tot en met 20 mei dus twijfel niet maar ga als het mogelijk is een kijkje nemen en geniet van Gods prachtige bloemen schepping. Wij hebben er in elk geval weer een heerlijk dagje doorgebracht. De kinderen naar school, die hadden hun eigen feestje, want die waren uitgenodigd op de verjaardag van de koningin Beatrix (school).

Dit jaar gingen Kees en ik niet samen, maar met mijn vader (onze tuingids), moeder (koffiejuf) en m'n zus Els (vogelgids) was het nou een kool of een pimpelmees? Voor zwager Arie was het wel heel jammer dat hij door zijn werk niet mee kon. Maar Arie, speciaal voor jou maakten we foto's en dit verslagje. Kun je toch nog meegenieten vooral van de appeltaart met slagroom! We werden weer gesponsord door een heel bekend orchideeën bedrijf 'HVO' Herman Vermeer Orchideeën te Bleiswijk, wat een zeer fijne bijkomstigheid was. Bedankt hé Herman! Wij hoefden dus geen entree te betalen. Op voorwaarde dat we wel een uitgebreide fotoreportage zouden maken van hun orchieeën die tentoongesteld stonden in het Beatrix paviljoen in de Keukenhof. Natuurlijk deden wij dat maar al te graag.

Image

Keukenhof is alleen in het voorjaar geopend. De overige maanden zijn bestemd voor onderhoudswerkzaamheden aan het park, en natuurlijk voor het planten van de bollen, zodat we het volgende voorjaar weer van een bloeiende kleurenpracht kunnen genieten. Bloembollen zijn natuurlijk een natuurproduct. De natuur bepaalt dan ook duidelijk wanneer de voorjaarsbollen tot bloei komen. De temperatuur is daarbij bepalend; bij een koud voorjaar duurt het langer voordat de bollen tot bloei komen dan bij een wat warmer voorjaar. Dat konden we dus ook merken, vergeleken met vorig jaar. Er werden nu zelfs al weer tulpen gekopt, terwijl vorig jaar het één en ander zelfs nog in de knop stond.

ImageWe kunnen dit jaar al heel vroeg genieten van buitengewoon mooi zomerweer, waardoor alles al vroeg in bloei stond! En dat deden we, even je gedachten op nul en genieten van al die kleuren, vormen en geuren. We hebben niet alleen naar de bollen gekeken maar we keken ook graag naar alle bezoekers van de keukenhof. Japanners, Chinezen, Duitsers, nonnen, camperclubs, overal komen ze vandaan. Ook hier zaten heel bijzondere schepsels bij. De één een nog grotere camera dan de ander, want foto's werden er natuurlijk weer gemaakt, in de klompen, op de klompen, in de molen, op de molen en natuurlijk tussen de tulpen. Het was weer overweldigend. Volgend jaar weer? 

Image

Image

Image

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com