Menu Content/Inhalt
Rood, wit en blauw.
maandag 30 april 2007

ImageRood, wit en blauw zijn de kleuren van de vlag. Oranje is de wimpel die ik wapp'ren zag. Wit is de stok en oranje de knop en groen is het gras en daar staat-ie op. Rood, wit en blauw zijn de kleuren van de vlag oranje is de wimpel die ik wapp'ren zag.
De vlag werd vanmorgen vroeg gehezen met natuurlijk ook de oranje wimpel. Want we vieren feest!

Wat boffen we het vandaag met het weer. Papa zou zeggen 'schrijf koninginnedag 2007 maar in de balken'. Want we hebben ook wel eens heel hard moeten rennen door de regen met onze oranje tompoezen onder onze arm. Wolkbreuken en vandaag? Geen wolkje aan de strakblauwe lucht. Vanmorgen vroeg zijn we heerlijk gaan ontbijten op de stoep van het gemeentehuis. Leuk joh, met al onze dorpsgenoten op hele lange banken aan hele lange tafels. Lekkere broodjes, warme thee, koffie en chocolademelk, allemaal gratis en dan smaakt het des te lekkerder. Terwijl een kinderkoor voor ons zong. En wat zingen we nu ook al weer altijd op koninginnedag? Iets van: 'Wilhelmus van uh... dinosaurus heb ik een hoge hoed....' Ik ken het liedje nog niet zo goed. Donderdag op school had ik er ook al zo'n moeite mee. Mama zegt dat het komt doordat ik niet weet wat ik eigenlijk zing. Ha, ha, volgens mij weet mama het zelf ook niet hoor!

Tja, en toen eindeloos sjokken, sjokken achter moeders rokken, langs allemaal kleedjes waarop kinderen al hun mooie en vooral kapotte spullen uitgestald hadden en probeerden te verkopen. Kinderen die er vanmorgen om zeven uur al zaten te blauwbekken, want toen was het nog heel fris, arme kinderen. Maar anders hadden ze geen plekje. En dan die vaders en die moeders die er nog bij moesten zitten om het geld te tellen..... Ik keek m'n ogen uit en werd er wel héééél hebberig van. Ik kan namelijk alles wel gebruiken.

Eerst zei papa: 'je krijgt straks een lekkere oranje tompoes.' Waarop ik zei: 'die lus ik nie.' Toen zei mama: 'we kopen lekkere oliebollen.' Dat vond ik echt een raar idee, oliebollen tsss, die eet je met oud en nieuw. Nee, ik wilde echt iets hebben. Want ik heb namelijk helemaal niets! (Mama zegt van wel, maar ik weet wel beter). Maar goed als je maar lang genoeg blijft zeuren en trekken dan kan het toch wel eens gebeuren dat papa naar zijn beurs grijpt. Dus deed ik flink m'n best en zeurde ik tot ik bijna een ons woog.

We gingen op zoek naar een leuk hebbedingetje voor Bart en voor mij. Bart was al snel geslaagd, die zag een prachtig fonkelend geweer die ook nog echte herrie maakte. Voor één eurootje, maar wel een heel onverantwoord speelgoedje. Want Bart schoot iedereen die hij nu tegen kwam hartstikke dood! Toen gingen we verder zoeken voor mij en dat viel heus niet mee. ImageIk zag autobanen, ridderkastelen, steppen, spelletjes, boekjes, het duizelde voor mijn ogen. Iedere keer als ik iets had gevonden wat me wel wat leek, werd papa's gezicht al maar langer. Mama probeerde me allerlei educatief speelgoed aan te smeren en daar had ik helemaal geen trek in. Uiteindelijk zag ik een prachtige helikopter, het raampje was stuk, maar ach dat mocht de pret niet drukken. Ik wees met mijn korte dikke vingertje en riep: 'dat is 'tie, precies wat ik zocht die heb ik nog niet, maar wel heel hard nodig.' Ik keek schuin omhoog naar het bedenkelijke gezicht van mama... Wordt-ie het of wordt-ie het niet? Ik trok nog eens aan haar arm, totdat mama de legergroene helikopter oppakte en onderhandelde met het knulletje op het kleedje. Er werd wat heen en weer gepraat en ja hoor, de koop ging door. Ik sprong met m'n legerhelikopter een gat in de lucht.... 't was precies wat ik zocht.

Trots liep ik met m'n helikopter onder mijn arm over het dorp en nu konden we eindelijk naar huis! Oh nee, we moesten natuurlijk nog oliebollen halen, want m'n buikje begon toch wel een beetje te rommelen. En niet te vergeten die oranje tompoezen, want zonder tompoezen is het geen koninginnedag. ImageThuis gekomen zetten we snel de televisie aan om naar hare saaie meid te kijken. We dronken wat en aten wat. Mama schroefde m'n heli open en deed er een paar verse batterijen in. Plotsklaps gingen de zwaailichtjes en lampjes aan, de moter ging draaien en de propellers gingen draaien. De heli steeg nog net niet op. Bart begon met z'n geweer te schieten en de oorlog was compleet, een herrie van jewelste!!! Ik likte de slagroom van mijn tompoes en vroeg wanneer we die overheerlijke oliebollen gingen eten. De oliebollen werden ingepakt samen met wat drinken, handdoeken en zwemspullen. Want we gaan nog even een lekkere duik nemen in een recreatieplas in de Bleiswijkse zoom. Tjonge wat een fijne koninginnedag was het vandaag, schrijf hem in de balken.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com