Menu Content/Inhalt
Nattigheid!
dinsdag 08 mei 2007

ImageIk steek maar direkt van wal en niet onder stoelen of banken: IK HEB EEN PROBLEEM! Geen drankprobleem als u dat misschien dacht, nee in tegendeel. Wilt u misschien even naar mij luisteren? Ik vertel het u in vertrouwen, dus ik reken erop dat het echt tussen ons blijft. Want zo leuk is het helemaal niet. En ja, ik schaam me er ook best een klein beetje voor. Dus afspraak is afspraak er wordt niet over gepraat. Goed? Nou, dan zal ik het vertellen. Bent u er klaar voor? Ik heb een plasprobleem. Ja, dat is best even schrikken hé, dat had u zeker niet verwacht? Dat wil zeggen niet overdag, want dan doe ik het als de beste. Maar 's nachts, want dan doe ik het namelijk ook als de beste! Daarom draag ik 's nachts nog een luier, ik kan hem zelf al bijna om doen. Mama zegt dat het helemaal niet zo erg is, maar dat ik toch maar eens moet gaan trainen. Niet in het plassen hoor, als u dat soms dacht. Maar nee, in het droog blijven, dus juist niet plassen!

Nu ben ik ook wel een beetje laks, ik bedoel dat ik het eigenlijk wel makkelijk vind zo'n luierding. Ik hoef er niet uit 's nachts en 's morgens vroeg kan ik lekker nog wat langer liggen. Maar goed, ik zei al, mama wil mij gaan trainen. Niet voor niets, nee ik krijg een beloning, een cadeau! De afspraak is, ik ga 's avonds zonder luier naar bed en blijf de hele nacht droog. Papa of mama komen dan wel om een uur of 10 even bij mij om het hoekje kijken, voelen en ruiken en ben ik 's morgens dan nog droog, nou ja dan....

Het leek me wel een goede deal. Dus gisteravond gingen we met goede moed van start. Tanden gepoetst, goed geplast op de wc, laatste druppels eruit geknepen. Zo, ik was er helemaal klaar voor. Papa bracht me naar bed, mama was weg voor een opname van Woelwater en sporten. We hadden even gelezen, gebeden en het hele op-bed-leg-ritueel volgde en toen kon ik gaan slapen. Papa zei: 'Dag poes, dag vent, lekker slapen, niet meer horen, tot morgen!' En toen ben ik lekker gaan slapen! Heel vast gaan slapen en dromen, heerlijk in m'n warme bedje.

Maaaaaaar toen ik vanmorgen wakker werd, drommels nog an toe! Sorry voor de lelijke woorden... U raad het nooit.... Ik voelde natuurlijk meteen aan m'n bedje en dacht aan dat grote cadeau.....? Ik voelde geen nattigheid of toch eigenlijk wel! Want echt ongelooflijk, toen had ik een luier aan! Ik rende naar beneden, naar de slaapkamer van papa en mama en riep: 'Wie heeft er mij stiekem een luier aan gedaan vannacht? Nu krijg ik geen cadeau!' Ik was toch wel zo pissig jongen. Ik vroeg het nogmaals aan mama. Ik vond en vind dit soort grappen echt geen stijl. Wie in huis gunt mij dat cadeau niet?

Mama zei tegen mij: 'Kom eens even bij me liggen Sam.' En toen vertelde ze -en ik kon het bijna niet geloven- dat toen ze gisteravond bij mij een kijkje kwamen nemen er al bij het openen van de slaapkamerdeur, een soort van donkergeel-aroma-achtige-lucht hun neus binnen drong. Ze hoefden niet eens te voelen het was overduidelijk.

'Dus' stamelde ik 'had ik in m'n bed geplast? Ik? Dat kan toch niet?' En ik geloofde er helemaal niets van. Ik riep het met dikke tranen in m'n ogen uit 'Dus krijg ik geen cadeau?' Mama zei dat ik inderdaad geen cadeau kreeg, afspraak is afspraak. Mama trooste mij en vertelde mij dat ik het heus wel voor mijn zestiende zou leren en dat ik dan misschien wel een brommer krijg. Het komt doordat ik waarschijnlijk erg vast slaapt en dus niet wakker word om even een plasje te doen. En ze probeerde me ook nog een beetje op te beuren. Met de woorden: dat kinderen die nog in hun bedplassen de meest geleerde mensen worden. Kijk maar naar onze ..... die gaat volgend schooljaar naar het VWO. Maar ja, wat heb ik daar nu aan? Moet ik daar nu blij mee zijn?

Maar, goed ik ben het nu een beetje kwijt het hoge woord is eruit en ik moet u zeggen dat lucht best wel op! Over een poosje gaan we het nog eens proberen, misschien wel met een plaswekker, dat werkte bij ..... ook goed. Tenminste in het begin niet, dan liep de wekker af - een ontzettende harde rinkelbel- dan was het hele huis wakker behalve ..... Maar het is met hem ook goed gekomen. Fijn dat u wilde luisteren en tot de volgende keer maar weer. 

Groet Sam.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com