Menu Content/Inhalt
Groene drakensyndroom!
vrijdag 11 mei 2007

ImageVanmorgen, u zal het niet geloven maar het is echt waar, stond ik op met een groene linkervoet! Mama schrok zich wezenloos. Rode hond, geelzucht, blauwtong.... maar groen? Groen-rot, groen-teman, groen-licht, groen-land, groen-links, groen-estroom.... ! Waar komt die ziekte vandaan? De temperatuur werd opgenomen, hartslag gevoeld, ademhaling gecheckt.... enzovoorts. Maar gelukkig kwam er uit dit onderzoek niets tevoorschijn dat daadwerkelijk ook zorgwekkend zou kunnen zijn. Ik was natuurlijk ook helemaal perplex en kon accuut niet meer praten of vertellen hoe dit nu was gekomen.

M'n ogen werden zo groot als kerstballen en glommen al net zo hard, maar ik wist echt van de prins geen kwaad! Gisteren stapte ik in bed met twee blanco voetjes en vanmorgen stond ik plotsklaps op met één groene en één witte. Het moet niet gekker worden! Mama zei in paniek: 'We moeten naar de eerste hulp, nu direct, dus aankleden en wegwezen'. Tja, dacht ik bij mezelf, zal ik mijn geheim dan toch maar prijsgeven? Ik keek mama's ernstige gezicht nog eens aan... Nam een hele diepe zucht en probeerde het te vertellen. Maar de adem stokte in mijn keeltje, ik kon het niet over mijn lippen krijgen, het was of m'n strotje dicht geknepen werd! Ik durfde mama niet meer aan te kijken. Wat de groene zaak natuurlijk nog verdachter maakte. Oh, wat moest ik nu toch doen. Ik was er helemaal bij. Ik schaamde me groen en geel.

Mama keek naar mij en vroeg me: 'Volgens mij weet jij hier meer van, draakje...' En toen kon ik het eindelijk vertellen, met horten en stoten kwam het hoge woord eruit. 'Ik heb het gisteravond zelf gedaan, met een viltstift'. 'Oftewel' zei mama 'jij heb last van het groene drakensyndroom!' Nou ja, wat dat inhoud weet ik niet, u misschien? Ik maak me in elk geval geen zorgen. Maar mocht u het nu misschien ook overkomen -ik bedoel dat u 's morgens met een gekleurde voet uit bed stapt- dan weet u nu in elk geval alvast wat het is. Ik ga me vandaag in elk geval maar een beetje goed gedragen. Misschien kan ik dan weer een wit voetje bij mama halen.

De groene groetjes van Sam.

Image

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com