Menu Content/Inhalt
Diergaarde Blijdorp
zaterdag 02 juni 2007

Een ontdekkingsreis...
Grommen als een tijger, sissen als een slang, tetteren als een olifant, op je borst trommelen als een gorillaman...
ImageLaat je koffers en kompas thuis en ga op ontdekkingsreis in Diergaarde Blijdorp langs allerlei leuke, vreemde en bijzondere dieren. Zo sta je ineens oog in oog met een tijgerrrrrrr, kijk je in de mooie ogen van een giraffe of daagt de gorillaman je borsttrommelend uit op zijn groene eiland. Waarna hij met een reuze sprong bij je is om samen even een ommetje te maken...
Of ben je een waterrat en niet bang voor haaien? Duik dan zonder snorkel en duikbril in het Oceanium. Wandel over de zeebodem en langs kustgebieden in het Oceanium. En kijk eens diep in de ogen van een haai, zeeschildpad of barracuda met zijn scherpe tandjes... Dichterbij durf je niet! Ook ontmoet je in het Oceanium koningspinguins, haringen, zeeotters en zeeleeuwen.

ImageMaar er is nog veel meer te beleven. En daar weet ik alles van! Vandaag zijn we dan eindelijk naar Blijdorp geweest en het was een feest. Wat hebben wij genoten. Alhoewel ik wel een beetje teleurgesteld was. Waarom? Omdat ik Bokito geen banaantje kon geven. De hele tijd liep ik al te zeuren wanneer gaan we nou naar Bokito! Toen waren we dus eindelijk bij Bokito....en wat vonden we daar? Grote dranghekken voor het dikke glas. Maar in geen velden of wegen een aap te bekennen. Toen was ik dus erg teleurgesteld. Maar mama maakte het goed en gaf me een heerlijk ijsje dat we opaten op een bankje bij de giraffen. Daar kwamen we precies op tijd voor het kraamfeest van een giraffebaby van twee dagen oud. Tsavo is zijn naam. Een flinke gezonde knul.

ImageIk wilde ook graag nog een keertje langs de staartstokjes of waren het de stokstaartjes, ach zo schattig. Daar wil ik er wel één van hebben. Dit jaar viert Blijdorp het 150-jarig bestaan en ik heb ook de meneer en de mevrouw gezien die toentertijd de dierentuin oprichtten. Kijkt u maar zelf... De dieren van beton vond ik ook erg leuk en ik voelde me net Dik Trom zo achterstevoren op een ezel. Natuurlijk gingen we ook nog even langs de speeltuin waar mama even lekker uit kon puffen.
Het was weer een groot feest met al die prachtige dieren die de Here God allemaal bedacht en geschapen heeft. Tegelijkertijd moet ik denken aan de ark van Noach, wat een gezellige beestenboel moet het daar geweest zijn en wat zal het daarbinnen in die grote ark gestonken hebben!?

ImageImage

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com