Menu Content/Inhalt
Over ND en XP
woensdag 20 juni 2007

Woensdag 20 juni 2007

Allereerst een hartelijk welkom aan de lezers die via het Nederlands Dagblad op deze site zijn geattendeerd. Ik kon het een week of wat geleden niet laten om een mail te sturen naar het ND met de vraag of er een vermelding bij de Webtips in de bijlage Leven kon worden geplaatst. Af en toe moet je je naamsbekendheid vergroten, dat houdt de boel levendig... Nieuwe lezers, nieuwe reacties wellicht, oude bekenden die zich melden.
Kan ik meteen even rechtzetten dat ik niet zozeer de obsessie heb om maar zo vaak mogelijk in de ZOZ te komen als wel dat er steeds de dwang is van het maken van wéér een nieuwe limerick. Ik gun het de andere lezers van deze krant net zo zeer om dat plezierige gevoel op de vroege zaterdagmorgen te ervaren! Al wil het ND natuurlijk wel een kwaliteitskrant zijn. Cool

Het moest er vandaag dan eindelijk een keer van komen. Radeloos was zoon Klaas af en toe. Zat hij net middenin RollerCoaster Tycoon 2, start die *****pc opnieuw op! Waren de Conquest Commanders een duchtig robbertje aan het vechten, besluit Bill Gates dat ze een brug te ver zijn gegaan! Hup, scherm op zwart, Klaas door het lint, toetsenbord een mep, verwijtende blikken naar pa... Na twee jaar was onze huisvriend toe aan een nieuwe installatie. Even geen limericks, maar aan het werk! O, wat zag ik er tegen op.

Maar ja, wat moet dat moet, dus toch maar een plan de campagne gemaakt. Wijs geworden door ervaringen uit het verleden besloot ik voor 41 euro een nieuwe harde schijf aan te schaffen. Want als ik ergens allergisch voor ben dan is het wel voor het per ongeluk niet veilig stellen van achteraf heel belangrijke documenten en/of bestanden. En aangezien een nieuwe installatie het beste werkt op een geformatteerde schijf en je daarmee dus ook alles wat er op staat verwijderd... Een nieuwe Maxtor gehaald daarom bij Informatique, die erin gezet in plaats van de oude en daar de installatie op gedaan. Perfect!

Daarna begon het grote zoeken. Want ja, Ineke wilde toch wel graag haar adresboek weer in Outlook Express terug hebben en al die ingekomen en uitgegane post was toch ook wel handig... Dus de andere harde schijf er bij gehangen als slave om het een en ander over te sluizen. En dan moet ik eigenlijk even een paar alinea's wit laten, want zolang duurde het voordat ik het master-slaveverhaal op orde had. Een kabelconnector die losliet, jumpers op de verkeerde plek enz. En toen dat allemaal draaide op zoeken in welke ondergrondse map Windows het adresboek en de post van mijn geliefde had verstopt... Echt weer een illustratie van het gezegde 'als je het wiel opnieuw uitvindt dan weet je in ieder geval beter hoe het werkt'.

Maar goed, de pc Kamer in het netwerk Thuis is weer supersnel. Spellen gedragen zich weer zoals je van een spel mag verwachten, de geluidskaart geeft een getrouwe weergave van de gedraaide muziek, en het opstarten en afsluiten neemt net voldoende tijd in beslag om even een kopje koffie in te schenken in plaats van gedurende die tijd ook nog het plukken, branden en malen van de koffiebonen... We kunnen er weer een jaartje tegen aan. Ik mag weer limericks gaan schrijven...Kiss

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com