Menu Content/Inhalt
Magnifieke ontdekking
maandag 25 juni 2007

Ja, daar ben ik weer. Ik heb een ontdekking gedaan en mama vond het bijzonder en zeker de moeite waard het in mijn weblogje te schrijven. ImageWaar zal ik beginnen..... ja, bij het begin natuurlijk!
Donderdagmorgen kwam ik uit bed en kroop nog even lekker tegen mama aan. Ik vroeg aan mama: 'Mama, welke dag is het vandaag?' Waarop zij reageerde: 'Donderdag, Sam.''Oh, dat is de meeneemdag, want op donderdag mag ik altijd wat speelgoed meenemen naar school.' En toen gebeurde het, de ontdekking van mijn leven.

Bent u al nieuwsgierig? Ik zal u niet langer in spanning houden. In mijn hoofd zie ik -voor u onzichtbare- vierkante plaatjes op een rij. Onder de plaatjes zit een rood knopje en een groen pijltje en het pijltje wijst de plaatjes aan. Spannend hé? Nu wil u zeker wel weten wat ik op die plaatjes zie!? Die plaatjes in mijn hoofd zijn de dagen van de week.

Dus bij het plaatje van de donderdag/meeneemdag zie ik speelgoed, want dat mag ik meenemen naar school. Mama vroeg natuurlijk meteen wat zie je dan bij het volgende plaatje? In het volgende vakje zie ik tante Adrie met sopemmer, want die komt altijd op vrijdag de kantine schoon maken en dan ga ik altijd helpen en ben ik lekker vrij(dag).

In het vakje van de zaterdag, staat Bart met z'n zwembroek, die zwemt altijd op zaterdag. Vervolgens zie ik de kerk met een grote rol mentos in een vakje verschijnen, het vakje van de zondag. Daar hoef ik verder natuurlijk niets over uit te leggen toch? (Hoop ik)

Dan komen we bij het maandagvakje, tja dan zie ik die vreselijke schooltas, dan weet ik dat ik weer naar school moet en het harde leven weer begonnen is. De dinsdag is de volgende in de rij wat wel wat problemen voor mij oplevert, want daar weet ik eigenlijk nog geen plaatje bij. Dus dat moet ik nog bedenken....Misschien kan ik daar wel een pastadag van maken? Ik zal er nog een nachtje over slapen.

En met de woensdag zijn we de week weer rond en zie ik een halve dag, dan ben ik 's middags lekker vrij en kan ik uitrusten van de lange rij!

Nou zeg eens eerlijk is dat even magnifiek zo'n weekkalender in je hoofd? Oom Bob misschien ook wat voor u? De weekkalender zet u gewoon op uw harde schijf, handig toch? Mama vraagt nu elke dag welke dag het is en welk plaatje daarbij hoort en weet u wat nu zo leuk is? Nee natuurlijk weet u dat niet, dom van mij! De plaatjes veranderen, zo komen er de sportdag, de juffendag, de spelletjesdag en nog veel meer leuke plaatjesdagen aan. Totdat de zomervakantie aanbreekt en tja wat voor Franse -huttenbouw en andere plaatjes daarbij horen? Daar droom ik nog even verder over.

 

Klik hier!

Klik hier
designed by www.madeyourweb.com